Türkiye'nin Başı Sağolsun

Türkiye'nin Başı Sağolsun

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin önceki gün akşam saatlerinde Kahramanmaraş'ın Göksun bölgesinde düşmesinin ardından başlatılan arama çalışmaları, bölgedeki olumsuz hava koşulları sebebi ile güçlükle sürdürülüyor. İşte tüm detay

Muhsin Yazıcıoğlu ve yanındaki 5 kişi hayatını kaybetti

İşte Helikopterin enkazının bulunduğu dağ...

RESMİ BÜYÜK BOYUTTA GÖRMEK İÇİN RESME TIKLAYINIZ.!

 

SAAT 18:40 ENKAZ BÖLGESİNE 10 ASKERİ VE 2 PALETLİ KAR ARACI SEVK EDİLDİ

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin enkazına, 10 askeri araç, 2 paletli kar aracı ve kar motosikleti sevk edildiği öğrenildi. 
 
Enkaza 20 kilometre yaklaşan AA muhabirinin bildirdiğine göre, enkaz bölgesine 10 askeri araç, 2 adet paletli kar aracı, kar motosikleti sevk edildi. Sağlık Bakanlığına ait ambulanslar ise aşırı kar ve tipi nedeniyle henüz enkaz bölgesine ulaşamadı. 
 
Bu arada, gazetecilerin ve sivil plakalı araçların Sisne köyüne yaklaşmalarına izin verilmiyor.

SAAT 18:20 ASKERİ BİRLİKLER ENKAZ ALANINDA

Askeri birlikler enkaz alanına ulaştı. Enkaz alanı askerler tarafından çevrildi. Enkaz alanına girişlere izin verilmiyor.

SAAT 18:00 BBP'DEN FLAŞ AÇIKLAMA

BBP Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Hasan Çağlayan, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun öldüğüne dair kendilerine 'kati' bir haber ulaşmadığını söyledi. 
 
BBP Genel Merkezi önünde partililere seslenen Çağlayan, ''Genel başkanımızın cesedini gören olmadı, bilgi alamadık'' diyerek, ''Altı kişi içinde bölgeden olumlu hiçbir haber gelmiyor. Devletimizin bu konuda kesin bir açıklama bekliyoruz.'' diye konuştu. Çağlayan açıklamasının ardından slogan atan partililerden, Muhsin Yazıcıoğlu'nun davasına saygısızlık yapılmaması istendi. 

SAAT 17:48 BBP BİNASINA SAĞLIK GÖREVLİSİ ÇAĞRILDI 

BBP Genel Merkezinde, Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin enkazına ilişkin haberleri bekleyenlerden fenalaşanlar olması üzerine binaya sağlık görevlileri alındı. Enkazın bulunduğu haberi üzerine genel merkezde toplanan partililerin genel merkez binasındaki bekleyişi sürüyor.

SAAT 17:40 ALPERENLERE İTİDAL ÇAĞRISI

"Bütün Alperenler itidalli olsun"

Alperen Ocakları Genel Başkanı Abdullah Gürgür, sağduyu çağrısı yaptı. Gürgür, "Şu ana kadar taşkınlık denebilecek herhangi bir şey olmadı. En kötü haberde bile dik duruşunu ve vakurunu koruyacaktır. Yapmış olduğumuz tepkilerin dozajını arttırmayız, zaten helikopterin bulunduğu haberi geldi. Devlet ve yetkililer üzerine düşen görevi yerine getirdi." dedi. (CİHAN)

SAAT 17:21 EŞİ VE KIZI ENKAZ BÖLGESİNE GİDİYOR 
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu eşi Gülefer ve Firuze ile birlikte helikopter enkazının bulunduğu bölgeye doğru gidiyor. Basın mensupları, partililer ve vatandaşların oluşturduğu yaklaşık 100 araçlık konvoy ise Kızılöz mevkisinde bekletiliyor. İçişleri Bakanı Atalay, Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin enkazının bulunduğunu açıkladıktan sonra, Yazıcıoğlu'nun eşi Güleser ve Kızı Firuze olduğu halde ve güvenlik güçleri, basın mensupları, BBP'liler ve çok sayıda vatandaşın da katıldığı konvoy ile enkaz bölgesine hareket etti. Ancak, Kızılöz mevkisinde ulaşıldığında Jandarma konvoyun daha fazla ilerlemesine engel oldu. Bakan Atalay, TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer ve kızı Firuze olduğu halde yola devam etti. Bakın Atalay'a Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal da eşlik ediyor. Öte yandan, ilerlemesine izin verilmeyen konvoyun içinde bulunan BBP Sivas Seçim Komitesi Başkanı Ömer Faruk Çınargil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arama ve enkaza ulaşma çalışmaları sırasında yaşanan karmaşadan şikayetçi oldu. Çınargil, ''Bu çalışmalar hep bu karmaşayla gitti. Bu kadar uzun süren bir kurtarma çalışmasının neticesinin olumlu olacağını düşünemiyoruz. Tamamen karmaşa ve düzensizlik var. Ama, Allah'tan ümit kesilmez'' dedi. İşin başından beri kriz masasında görev aldığını kaydeden Ömer Faruk Çınargil, enkazın bulunmasının da BBP'li gençler sayesinde olduğunu öne sürerek, ''Bizim gençlerimiz, muhtarı ikna edip, arama çalışmaları başlattı. Partili gençlerin çabalarıyla enkaza ulaşıldı'' dedi. 

SAAT 17:00 ANNESİNE TELEVİZYON İZLETTİRİLMİYOR 

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun Sivas'taki baba evinde üzüntülü bekleyiş sürüyor. Kahramanmaraş'tan Yozgat'a mitinge giderken Göksun'daki dağlık arazide içinde Yazıcıoğlu ve 5 kişinin de bulunduğu helikopterin enkazına ulaşılmasının ardından umutlu bekleyiş sürüyor. Bulunan enkazın içinden Muhsin Yazıcıoğlu dışındaki beş kişinin cesedine ulaşılması Yazıcıoğlu ailesini buruk bir umuda sevk etti. BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun abisine ait Yusuf Yazıcıoğlu'nun evinde anne Fidan Yazıcıoğlu ve diğer akrabalarının meraklı bekleyişi devam ediyor. 87 yaşındaki Fidan Yazıcıoğlu'na aile bireyleri televizyon izlettirmezken, evin önünde de Sivas Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı bir ekip hazır tutuluyor.

SAAT 16:50 GÖKSUN'DA HAZIRLIK YAPILIYOR 
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin enkazının bulunması üzerine Göksun Devlet Hastanesinde hazırlık yapılıyor. Helikopter kazası sonucu hayatını kaybedenlerin cenazelerinin hastaneye getirilme ihtimali üzerine Göksun Devlet Hastanesi Acil Servis girişinde 4 sedye hazırlandı. Bu arada, polis hastane çevresinde güvenlik önlemi aldı. Acil Servisin caddeye bakan kapısının her iki tarafı barikatla kapatıldı. İçeriye girişlere kontrollü olarak izin veriliyor. Muhabirler fotoğraf ve görüntü alabilmek için hastane girişinde bekliyor. 

SAAT 16:45 BBP'LİLER GENEL MERKEZ ÖNÜNDE TOPLANIYOR 
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun içinde bulunduğu helikopterin enkazının bulunduğu haberi üzerine, BBP ve Alperen Ocakları üyeleri genel merkez önünde toplanmaya başladı. Kazanın ardından arama ekiplerinden gelecek haberi genel merkezde bekleyen partililer, enkazın bulunduğu haberinin ulaşmasından sonra yöneticilerin uyarıları üzerine genel merkez binası önüne çıkartıldı. Açıklama için parti yöneticilerini bekleyenlerden gözyaşlarını tutamayanlar olduğu görüldü. Genel merkezin balkon ve camlarına çıkan bazı partililer Muhsin Yazıcıoğlu'nun fotoğraflarını taşırken parti binası ve çevredeki ağaçlara da BBP bayrakları asıldı. Bazı partililer de bekleyiş sırasında cep telefonlarındaki radyolar aracılığıyla enkazdakilerle ilgili bilgi almaya çalıştı. Alperen Ocakları Genel Başkanı Abdullah Gürgür, genel merkez önünde bekleyenlere seslenerek, Yazıcıoğlu'nun, MHP Genel Başkanı Alpaslan Türkeş'in vefatı sonrasındaki sözlerini hatırlattı ve ''Her türlü haber durumunda sükunetlerini korumalarını'' istedi. Öte yandan, polisler tarafından güvenlik önlemleri alınan genel merkez binasının çevresinde ambulanslar da bekletiliyor. BBP Genel Merkezi önündeki kalabalık sürekli artarken çok sayıda televizyon kanalı açıklamayı canlı yayınlamak için hazırlık yapıyor. Öte yandan, İstanbul'da da valilik binası önünde Alperen Ocakları üyesi bir grup toplandı. Alperen Ocakları İstanbul Şube Başkanı Mustafa Kayatuzu ve beraberindeki iki kişi, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun içinde bulunduğu helikoptere ilişkin bilgi almak için İstanbul Valisi Muammer Güler ile görüştü. Görüşmenin ardından açıklama yapan Kayatuzu, helikopterin enkazına ulaşıldığına dair haberler alındığını söyledi. İstanbul Valiliği önünde dualar okuyan gruptakiler daha sonra dağıldı.

SAAT 16:42 60 Kişilik arama kurtarma ekbi olay yerine ulaşmak üzere. 


BBP helikopterinin enkazının bulunduğu bölgeye 60 kişilik arama kurtarma ekibinin enkaza ulaşmak üzere olduğu bildirildi.  

Düşen helikopterin enkazını bulan koruculardan biri BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da hayatını kaybettiğini bildirdi.

SAAT 16:00 MUHSİN YAZICIOĞLU'NUN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI 

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun cansız bedenine ulaşıldığı bildirildi. Osman Yılmaz isimli korucunun da Yazıcıoğlu'nun cansız bedenine ulaşıldığını teyit ettiğini belirtiyor. Enkazın bulunmasından sonra Göksun'daki hareketlilik Tekir'de yaşanmaya başladı. BBP'den Remzi Çayır da bu bilgiyi doğruladı..

SAAT 15:58 17 KİŞİLİK EKİP DONMA TEHLİKESİ GEÇİRİYOR 
Helikopterin enkazına ulaşan 17 kişilik ekip kar yağışı ve tipi nedeniyle donma tehlisi geçiriyor. Ateş yakıp ısınmaya çalışan ekip donma tehlikesi geçirince dağdan inmeye karar verdi. Yakınlarda 4-5 tane ev gördüklerini belirten ekipte bulunanlar yürümeye başladı.

İLK GELEN DİĞER AYRINTILAR

Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin enkazına ulaşıldı. Arama kurtarma ekiplerinden önce 17 kişiden oluşan köylüler helikopterin enkazını buldu.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu BBP helikopterinin enkazı 'Kanlıçukur' mevkiinde bulundu.

2 bin 2 bin 200 metre yükseklikte bulunan enkaza ulaşmak için ekipler yola çıktı. Görgü tanıkları enkaz çevresinde cesetlerin olduğunu aktardı.

Enkazı bulan köy korucularından Abidin Karataş; şu bilgileri verdi:

"Enkazın yanındayız. 4 kişi öldü. Biri İHA muhabiri. Ötekilerden haberimiz yok. Paramparça olmuş helikopter. Diğer 2 kişiyi göremiyoruz. Bulamadık. Başkan falan yok. Yazıcıoğlu'nu göremiyoruz. Diğer 4 kişi burada. Helikopter paramparça olmuş, her parçası bir yerde. 50 -60 metrelik bir alana yayılmış. Biz 17 kişiyiz ve burada bekliyoruz. Elimizden geldiği kadar ateş yakarak ısınıyoruz. Enkaz çok açıkta. Arama yapılmamış burada hiç Arasalar bulurlar. Soğuktayız. Biz de zor durumdayız. Yazıcıoğlunu göremedik. Isınmaya çalışıyoruz. Enkazın yakınında evler var...Dağlık bir arazi burası. Nasıl bulamadılar şaşkınız... Biz vatandaşlarla beraberiz."

Son alınan bilgilere göre 5 kişi kazada hayatını kaybetti. Ancak Yazıcıoğlu'na halen rastlanmadı. 

17 kişilik köy korucusu ve köylülerden oluşan ekip 5 kişinin cesedine ulaştıklarını, ancak Muhsin Yazıcıoğlu'nu göremediklerini dile getirdiler. 

Korucuların verdiği bilgilere göre helikopter paramparça oldu. Bu da yumuşak bir iniş yapmadığını gösteriyor. 

AYRINTILAR GELİYOR

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
31 Yorum