Türkiye'den Dev Proje

Türkiye'den Dev Proje

Türkiye'nin uzaya uydu göndererek enerji elde edeceği açıklandı.

Türkiye 2018'de yerli yapım uydu üreterek yörüngeye gönderecek.

2035 yılına kadar uzaya güneş enerjisinden elektrik üreten güneş panelleri yerleştirilecek.

Yıldırım, "Uzaya, güneş enerjisinden elektrik üreten güneş panelleri yerleştirip, buradan üretilecek enerjiyi radyo frekans dalgalarıyla yeryüzüne ulaştıracak bir projeyi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz." dedi.

11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası 'nın kapanışı Harbiye'deki İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kapanış programın Bakan Binali Yıldırım , yabancı bakanlar ve çok sayıda davetli katıldı.


"HEDEF 2023"

Şurada 2023 hedeflerinin değerlendirildiğini belirten Yıldırım, "Dayandığımız ana hedef, Türkiye'nin 2023 genel görünümüdür. Genel görünümümü, 10 büyük ekonomi içerisinde yer alacağız. Bu ana hedefi ortaya koyduktan sonra, ulaşımla, eğitim, sanayi, sağlık, şehirleşme, teknolojik gelişmeler, ticaret ve sosyal devlet olma yönünde hedeflerimiz var. Yani insanın ihtiyacı olan tüm hedeflerin birleştiği nokta Türkiye'nin Cumhuriyetimizin 100. yılında büyük Atatürk'ün bize işaret ettiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak ve dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline gelmektir. Bunu yeni yollarlar, yeni hızlı ve normal tren hatları, havaalanlarımızı hava taşımacılığımızı büyüterek, denizlerimizi daha fazla kullanarak, içinde bulunduğumuz bilişim çağının imkanlarından faydalanarak yapacağımız ortak çalışmalarla başaracağız." ifadelerini kullandı.


"2035'TE UZAYDA OLACAK"

2023 hedefleri içerisinde uçak yapımı olduğunu da değinen Yıldırım, "Uydu yapılması konusunda da adımlarımızı atmış bulunuyoruz. 2018 yılında kendi imalatımız olan uydu yapıp yörüngesine göndermeyi hedefliyoruz. 2035 yılına kadar uzaya güneş enerjisinden elektrik üreten güneş panelleri yerleştirip, buradan üretilecek enerjiyi radyo frekans dalgalarıyla yeryüzüne ulaştıracak bir projeyi de gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu da bir vizyon projesi olarak şurada kararlaştırılmıştır." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.