Türkiye'de Bir İlk: Çoban Fuarı

Türkiye'de Bir İlk: Çoban Fuarı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığı tarafından Türkiye'de ilk kez organize edilecek olan Çoban Fuarı'da, en eski meslek olan tarım ve hayvancılığa dikkat çekilecek.

Tarihin en eski meslek grubu olarak kabul edilen çobanlar ve üreticiler için Türkiye’de bir ilk yaşanacak. “Anadolu Yetiştiriciler, Canlı Hayvan ve Çobanlar Fuarı”, Mayıs ayında Ankara’da yapılacak.

Ankara Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığı ana sponsorluğunda, Türkiye’de ilk kez tarihin en eski meslek grubu olan çobanlar ve üreticiler için ulusal bir fuar düzenleniyor.

coban-istihdam-gidahattiTürkiye’nin ilk Çoban Fuarı

Anadolu Yetiştiriciler, Canlı Hayvan ve Çobanlar Fuarı, 18-21 Mayıs 2017 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecek. Türkiye’nin doğusundan batısına tüm çobanların yanı sıra yetiştiricileri ve çiftçileri de kapsayacak olan fuar, Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde ziyaretçileri kabul edecek. Fuar ile çobanlık mesleğinin önemi gözler önüne serilerek, özellikle tarım ve hayvancılık alanında üretimin ve üreticinin değerinin daha çok farkına varılması amaçlanıyor.

koyun-yerli-gidahatti“Ankara’nın göbeğinde çiftlik kuracağız”

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanı Özgür Güven, Türkiye’de ilk kez düzenlenecek olan Anadolu Yetiştiriciler, Canlı Hayvan ve Çobanlar Fuarı’nın ana temasında ilk üretimi gerçekleştiren ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan yetiştiriciler, çiftçiler ve çobanlar olduğunun altını çizdi. Güven, “Bugüne kadar Türkiye’de tarım ve hayvancılık alanında birçok fuar gerçekleştirildi. Ancak ilk kez içinde ‘çoban’ adının geçtiği bir fuar düzenlenecek. Biz de ana sponsor olarak bu önemli fuarın destekçisiyiz. Bu fuarla birlikte yediğimiz etin, içtiğimiz sütün, giydiğimiz yünün hangi zahmetlerle üretildiğini görecek, üretimin ve üreticinin değerinin daha çok farkına varacağız” dedi.

Tasarım ve konseptiyle ziyaretçilerine çok özel sürprizler sunmaya hazırlanan fuar, üretimin odak noktası olan çobanlara, çiftçilere ve yetiştiricilere dönük bir şekilde dizayn edilecek.

keci-gidahattiTürkiye’nin dört bir yanından gelecek canlı kuzu ve keçilerin yer alacağı fuarla, “Ankara’nın göbeğinde kocaman bir çiftlik” kuracaklarını belirten Özgür Güven, “Fuarda canlı hayvan ve bu hayvanları yetiştiren, içtiğimiz sütü sağan, yediğimiz etin standardını kaliteli yapan çobanlar yer alacak. Meradaki kuzular şehrin merkezine inecek. Ankara’nın göbeğine, ülkenin dört bir yanındaki koyununu da getireceğiz, keçisini de” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.