Türkiye Enduro Şampiyonası’nda nefes kesen görüntüler

Türkiye Enduro Şampiyonası’nda nefes kesen görüntüler

Çubuk'ta düzenlenen Türkiye Enduro Şampiyonası'nın 3. Ayak Yarışı, ödül töreniyle sona erdi.

Çubuk’a bağlı Evci Yaylası’nda yapılan ve Çubuk Kaymakamlığı, Çubuk Belediyesi ile Çubuk Orman İşletme Şefliğinin katkı verdiği Türkiye Enduro Şampiyonası'na 78 sporcu katıldı.  8 sınıfta yapılan yarışın tamamlanmasının ardından ödül töreni düzenlendi.

Hitit Motosiklet Kulübü tarafından organize edilen yarışmada, sporcular nefes kesen gösteriler yaptı. Türkiye'nin dört bir yanından deneyimli yarışçılarını bir araya getiren şampiyonada sporcular, izleyenlere adrenalin dolu bir hafta sonu yaşattı.

Sınıflarında ilk üç dereceye girenlere kupaları Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Hitit Motosiklet Kulübü Başkanı Kubilay Karaca, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Tiryaki, İlçe Orman İşletme Şefi Serkan Gülünay, Ak Parti İlçe Başkanı Av. Baki Demirbaş, Çolakoğlu Turizm’in yetkililerinden Süleyman Çolak ve yönetim kurulu yeleri tarafından verildi.  

E1A: İbrahim Ercansungur (TİTUS), Fırat Şahin (AVMK), Ersoy Uzun (İznik)

E2A: Sinan Memnun (MMK), Necmi Kozlu (FOSK), Murat Erşahin (Ayazağa)

E3A: Burak Özdemir (KEMK), Erdal Yavuz (Ayazağa), Sıtkı Tuğcu (HMK)

E1B: İsmail Erdoğan (Ayazağa), Emre Yaman (CEMK), Tayfun Canlı (HMK)

E2B: Erkan Özcan (FOSK), Erkan Kaya (İznik), Ergin Ceyhan (EMOK)

E3B: Cemil Yurt (FOSK), Ekrem Aydın (Gemlik), Ahmet Tevfik Yılmaz (STMOK)

EC: Mevlüt Kolay (KMSK), Salih Serin (KMSK), Abdullah Aycan (HMK)

Bayanlar sınıfında da Ayazağa’dan Nazire Peker birinci olurken, bu sınıfta AEMK’den Burcu Tugayoğlu  ise ikinci oldu.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Çubuk ilçesinin en güzel yerlerinden biri olan Yıldırım Evci Yaylası’nda enduro heyecanı yaşandığını ifade ederek, "Yıldırım Evci Yaylası ve göletinde böyle bir müsabaka yapılacak olmasının teklifini ilk duyduğumuzda bizler çok memnun olduk. Çubuk Belediyesi olarak gereken her türlü desteği vermeye çalıştık. Hem Çubuk’u tanıtmak hem de motosiklet sporlarına destek olmak amacıyla bu spora her türlü katkıyı veriyoruz. Kazasız, belasız ve başarıyla biten güzel yarışlar izledik. Gelen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Acehan, konuşmasında yarışmaya katılan herkesi 11 Eylül tarihinde düzenlenecek 10. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali’ne davet etti.  

Yarışmaya katılan tüm sporculara Başkan Acehan tarafından Çubuk turşusu ve çeşitli hediyeler verildi.

Hitit Motosiklet Kulübü Başkanı Kubilay Karaca, yaklaşık 2 yıldır Çubuk’ta çeşitli zamanlarda kamplar kurduklarını belirterek, Çubuk’un iklim olarak motosiklet sporu için çok uygun bir yer olduğunu söyledi.

 

enduro01-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.