Türkiye Enduro Şampiyonası Çubuk’ta Başladı

Türkiye Enduro Şampiyonası Çubuk’ta Başladı

Türkiye Enduro Şampiyonası 3. Ayak yarışının sıralama antrenmanları Ankara'nın Çubuk ilçesindeki Yıldırım Evci yaylasında yapıldı.

Çubuk Yıldırım Evci Yaylası Türkiye Enduro Şampiyonası'na ev sahipliği yapıyor. Çubuk Kaymakamlığı, Çubuk Belediyesi ve Çubuk Orman İşletme Şefliği'nin katkı verdiği yarışa dördü bayan 90 sporcu kayıt yaptırdı.

Türkiye Enduro Şampiyonası 3. Ayak Yarışı'nın sıralama turlarının ilk startını, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan verdi.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen 90 motosikletçi zorlu parkuru geçmekte zaman zaman zorlanırken,  bazı sporcuların da düştüğü görüldü.

Hitit Motosiklet Kulübü tarafından Yıldırım Evci yaylasındaki Evci Göleti’nin kenarında yapılan ekstrem testte sporcular zorlu şartlara rağmen bütün hünerlerini sergilediler.

Karşılaşmada ekstrem testin en hızlı üç ismi şu şekilde belirlendi:

 Burak Özdemir 3:53,10 (KEMK), Sinan Memnun 4:00,89 (MMK) ve İbrahim Ercansungur 4:06,48 (TİTUS).

-Çubuk Adrenalin Ve Doğa Severleri Bekliyor

Şampiyonanın yapılacağı Yıldırım Evci Yaylası'nda sporcular 1 Haziran Pazar günü doğal kayalardan, orman içi yollardan, eski yayla evlerinin aralarından ve gölet içinden geçen, teknik ve becerinin ön planda olacağı, tüm test etaplarının izleyiciler tarafından görülebileceği seyir zevki yüksek bir parkurda kupa için mücadele edecekler.

Şampiyonanın düzenleneceği, çam ormanları arasında yer alan Evci Yaylası ve Göleti, Ankara'ya 74 km. uzaklıkta bulunuyor.

Çubuk ilçesinin güney girişinde hâkim olan steplerin yerini, Ormana örtüsüne bıraktığı Evci yaylası, temiz havası, güzelliği ile aynı zamanda bir mesire yeri olarak ta kullanılmakta. Yaylaya her türlü araçla çıkmak mümkün olup, yaylada çadır kurabilir, yayla evleri ve gölet çevresinde kısa yürüyüşler yapabilir, bisiklete binebilir, fotoğraf çekebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.