Türkiye Delik Deşik Olacak

Türkiye Delik Deşik Olacak

Enerji maliyetlerindeki artış ve petrol fiyatları Türkiye nin canını yakıyor. TPAO her yerde petrol arayacak.

Petrol arama çalışmalarına ilişkin bilgi veren Enerji Bakanlığı kaynakları, petrol ve enerji fiyatlarındaki olağanüstü artışın Türkiye"nin enerji ithalatı ve cari açık rakamlarını olağanüstü büyüttüğünü, bu ortamda maliyeti gözetmeksizin petrol aramalarına hız vermekten başka çare kalmadığını söylediler. Yetkiler, karada petrol arama faaliyetleri konusunda yapılan değişikliği şöyle anlattılar:


ANTALYA'DA BİLE ARARIZ

“TPAO karada petrol arama işlemlerinin tamamına yakınını kiraladığı cihazlarla yapıyor. Bu cihazları satın almaya gerek yok. Onun yerine kiralamak daha uygun. TPAO bu kiralama işlemleri için bugüne kadar 3 veya 4 noktayı birleştiriyor ve ihale düzenliyordu. İhale süreci de dikkate alındığında bu yöntem petrol arama işlemlerini yavaşlatıyordu. Şimdi ilk kez, Sayın Başbakanım"ızın da talimatıyla 77 petrol bölgesi için birden ihale yapılacak. Bürokratik ve teknik süreç tek ihaleyle ciddi ölçüde kısalacak. Petrol arama faaliyetleri bu sayede hemen başlayacak.”



Yetkililer, petrol aramalarının nerelerde yapılacağına ilişkin ayrıntılı bilgi veremeyeceklerini belirtmekle birlikte, “Elimizde Türkiye"nin nerelerinde petrol olabileceğine ilişkin değişik bilgiler mevcut. Petrol denince akla ağırlıklı olarak Güneydoğu illeri geliyor. Ancak, turizm kenti Antalya"nın kuzey bölgelerinde, Isparta"da, Ege"de petrol çıkarsa kimse şaşırmasın” dediler.



29 EKİM"DE MÜJDE VERELİM

“Türkiye"de petrol var mı, yok mu? Bu sorunun yanıtını mutlaka bulmak istiyoruz” diyen yetkililer, Başbakan Erdoğan"ın bürokratlarına, “Arama çalışmalarını hızlandırın. 29 Ekimíde halkımıza petrol müjdesi verelim” talimatını ilettiği öğrenildi.

haber günlük

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum