Türkçe olimpiyatları için Türkiye'ye Gelen Çocuklar Çubuk'ta

Türkçe olimpiyatları için Türkiye'ye Gelen Çocuklar Çubuk'ta

8. Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'ye gelen öğrenciler, çubuk'ta...


Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde yapılan programa katılan Belediye Başkanı Lokman Özden, yaptığı konuşmada, Ahmet Yesevi'nin,Mevlana'nın, Yunus Emre'nin,Hacı Bektaşı Veli'nin ve Anadolu erenlerinin dün yaptıkları hizmeti, bugün yapanlara ve bütün dünya coğrafyasını aydınlatmaya giden hocalara teşekkür ettiğini belirterek, 'Onların yetiştirdiği ışıklar tüm dünyayı aydınlatıyor. Bu hizmet dünya barışına katkıda bulunacak bir hizmettir. Her milletten yüzlerce kardeşimiz bugün burada bizim müziğimizi ve folklorumuzu bizim kadar güzel sergilediler' dedi.

Özden, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısını nefretle ve şiddetle kınadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

'Bugün Slovakya'nın Sabinov kentine gitmek için ilçemden bir heyet ile yola çıkıyoruz. Gittiğimiz tüm ülkelerde yapılan bu saldırıyı Türk Bayrağının altında şiddetle ve nefretle kınayarak, herkese bu zalimliği anlatacağım. Biz Türkiye'yi, Ankara'yı ve ilçemizi en iyi şekilde temsil etmek ve tanıtmak için bu resmi ziyareti gerçekleştiriyoruz.'

Başkan Özden'in konuşmasının ardından tertip heyeti ve Çubuk Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğe katılan Uluslararası 8. Türkçe Olimpiyatları için Ankara'ya gelen çocuklardan bir kısmı, Çubuk'ta Türkçe şiirler ve şarkılar söyledi. Sahneye çıkan çocuklar, Türk Müziği ve Edebiyatının önde gelen eserlerinden örnekler sundu.

turkce.jpg

dscn0619.jpg

dscn0609.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.