TÜRK KIZILAY’INDAN GELENEKSEL İFTAR YEMEKLERİ...

TÜRK KIZILAY’INDAN GELENEKSEL İFTAR YEMEKLERİ...

Türk Kızılay’ı Çubuk Şubesi Başkanlığı her yıl geleneksel olarak sürdürdüğü iftar yemeklerinin ilkini bu akşam verdi.

                                                 Şuayip YAMAN

 

Türk Kızılay’ı Çubuk Şubesi Başkanlığı her yıl geleneksel olarak sürdürdüğü iftar yemeklerinin ilkini bu akşam verdi.

 

Türk Kızılay’ı Çubuk Şubesi dur-durak bilmiyor.

 

Türk Kızılay’ı Çubuk Şubesi Başkanlığı’nca, Türk Kızılay’ı Konferans ve Düğün Salonu’nda iftar yemeği verildi.

 

Şube’nin ilk iftar konukları, Özel Çubuk Karagöl Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile Çubuk Özel Eğitim Uygulama Merkezi okullarının engelli öğrencileri ile bunların aileleri okul yöneticileri ve protokol idi.

 

Yemek sonrası davetlilere hitaben bir konuşma yapan Çubuk Şubesi Başkanı Selahattin Koç, “Türk Kızılay’ı 1868’den bu yana ulusal ve uluslar arası alanda her türkü koşulda insanların açısını hafifletmeye çalışan ve hizmetlerinde hiçbir çıkar gözetmeyen ülkemizin en köklü ve en güçlü yardım kuruluşlarından biridir.

 

147 yıldır insan onurunun korunması amacıyla gönüllü olarak çalışmalarını yürüten Türk Kızılay’ı günümüze kadar yüz binlerce aileye “Yardım Eli” uzatmış, kuruluş felsefesi gereği dünyanın neresinde olursa olsun, insan acısını dindirmek için sonsuz bir özveriyle çalışmaktadır.

 

Bu çalışmalardaki temel gücünü ise Kızılaycılardan ve yardım sever Türk halkından almaktadır. Toplumsal dayanışmayı sağlamak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak gibi önemli görevler üstlenen ve birçok konuda da öncü olan Kızılay’ı kan, ilk yardım ve afet müdahale gibi hizmetleri yanında Kızılay yurdumuzda meydana gelen doğal afetler sonucu felaketzedelerin acılarına ortak olur, çadır, battaniye, gıda, yiyecek, sağlık hizmetleri de verir.

 

Türk Kızılay’ı dünyanın neresinde olursa insanların yardımına koşmuştur.

 

Ayrıca bizlere her etkinliğimizde özellikle kan bağışı ve yardım toplama kampanyaları konusunda yardımlarını esirgemeyen ve her zaman yanımızda olan sağduyulu Çubuk halkına da teşekkür ederim.

 

Yine ayrıca Türk Kızılay’ı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar’a ile Türk Kızılay’ı Ankara Şubesi Başkanı Ahmet Hizanlıoğlu’na destek ve katkılarından dolayı, Şube’m ve çalışanları adına teşekkürü bir borç bilir, şükranlarımızı sunarız.

 

İftar yemeğimizi onurlandırdığınız için hepinize teşekkür ederim” dedi.

 

Özel Çubuk Karagöl Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Okul Müdürü Nebahat Yalçın yaptığı duygulu ve bir o kadar da anlamlı konuşmasında, “ bu tür birlikteliklerde nedense çok duygulanırım. Böyle bir camianın başında olmaktan ve onlara hizmet vermekten hep onur ve gurur duymuşumdur. Bu nedenle bizim farkında lığımızı hatırlayarak, bizi bu hayırlı günde iftar yemeğine davet eden başta Türk Kızılay’ı olmak üzere Çubuk Şube Başkanlığı ve çalışanlarına,  kurumum, öğrencilerim ve aileleri adına teşekkürü bir borç bilirim” dedi.

 

Tekerlekli sandalye dağıtımına geçildi.

 

Engelli Meryem Çakır’ın tekerlekli sandalyesi, İlçe Milli Eğitim Müdür Murat Aslan tarafından verildi.

 

Engelli Hatice Yılmaz’ın tekerlekli sandalyesi, Dernekler Federasyonu (ÇUDEF) Başkanı Recep Taş tarafından verildi.

 

Engelli Furkan Tebeşir’in tekerlekli sandalyesi ise, Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği Başkanı ve aynı zamanda Yıldırım Beyazıt Mahallesi Muhtarı Zeki Avan tarafından verildi.   

kizilay1-vert.jpg

 

 

 

   

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.