TÜRK KIZILAY’I ÇUBUK AŞEVİ’NDE İFTAR HEYECANI BAŞLADI...

TÜRK KIZILAY’I ÇUBUK AŞEVİ’NDE İFTAR HEYECANI BAŞLADI...

Türk Kızılay’ı Çubuk Şube Başkanlığı geleneksel iftar yemeklerine devam ediyor.

Şuayip YAMAN

“Ramazan’da Bu Hilalin Altında Buluşalım” diyerek yüz binlerce ihtiyaç sahibine yardım elini uzatmaya çalışan Türk Kızılay’ı, sadece kuru gıda, zekât ve nakit yardımı değil, aşevleri aracılığıyla sıcak yemek yardımı da yapıyor.

 

Türkiye genelindeki 13 aşevi ile Ramazan’da ayrı bir telaş yaşayan Türk Kızılay’ı, her gün on binlerce insana iftar için sıcak yemek servis ediyor.

 

Bunlardan biri olan “Türk Kızılay’ı Çubuk Aşevi” geçtiğimiz Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da her gün farklı menüyle ihtiyaç sahiplerinin sofralarını bereketlendirecek.

 

Kızılay yöneticileri kendi elleriyle yemek servisi yapacak. Bu çalışmalara katılarak yemek servis eden Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Koç ve yönetim kurulu üyeleri eline aldıkları kepçe ile bu ramazan ayında da vatandaşlarının uzattığı kapları dolduracak.

 

Ramazan’da ihtiyaç sahiplerine daha fazla gıda yardımı yapılması için geniş kapsamlı bir çalışma başlatıldığını belirten Koç, bu çalışmalardan birinin de aşevlerinde iftar yemekleri pişirilmesi olduğunu söyledi.

 

Çubuk Şubesi bünyesinde faaliyet gösteren aşevinin her gün yüzlerce aileye hijyenik ve besin değeri yüksek yemek pişirerek servis ettiğini belirten Koç, aşevine gelemeyecek durumda olanların da evlerine yemek servisi yapılacağını söyledi.

 

Veren el ile alan el arasındaki en anlamlı köprülerden biri olan Kızılay Aşevlerinde bağışçılar sayesinde sürekli kazanların kaynadığını belirten Koç, bağışçılara ve yemeklerin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, bu tür kurumların sadece Ramazanda değil, yıl boyunca faaliyetlerini sürdürmesinin önemli olduğuna da işaret etti.

 

Türk Kızılay’ı Çubuk Şubesi, ihtiyaç sahiplerinin Ramazan ayında iftar sofrasına hayırseverlerin yardımlarını ulaştırmak için “Ramazan’ı bu hilalin altında paylaşalım” sloganıyla yardımlarına şimdiden başladı.

 

Kızılay Çubuk Şube Başkanı Selahattin Koç, Kızılay olarak, hem yardımseverlerin yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıp, onların yüzünü güldürürken, hem de bağışçılar adına, yardımları dağıtacağız.

 

İftar yemeklerinin dağıtımına Ramazan’ın birinci günü olan 6 Mayıs pazartesi günü başlayacağız. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızı o gün Kızılay Merkez binamızın bahçesinde bekliyoruz.

 

Gıda, temizlik ve çocuk bezi kolisi yardımlarına Ramazan gelmeden başladıklarını ifade eden Koç, Her Ramazan Ayı’nda olduğu gibi, bu yılda hayırsever vatandaşlarımızın bağışladığı gıda kolilerini ise yine ilçemizde bulunan ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanın sevincini yaşamaktayız.

 

Ramazan ayına girmeden şu ana kadar ihtiyaç sahibi 250 aileye gıda yardımında bulunduk. Her yıl Ramazan ayı içerisinde tespit ettiğimiz ve yardıma muhtaç olan ailelerimize gıda yardımında bulunuyoruz.

 

Genel Merkez ve Hayırsever vatandaşlarımızdan gelen yardım kolilerini personelimiz aracılıyla ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine bizzat ulaştırıyoruz.

 

İhtiyaç sahiplerini yalnız bırakmıyoruz”


Her yıl olduğu gibi Kurban Bayramı öncesinde de hayırseverlerden “Kurban Bağışı” kabulü planlaması yaptıklarını ifade eden Koç şunları söyledi: Bu bağışlardan elde edilen kurban etleri Et ve Balık Kurumu’nda kavurma ve kıyma konservesi haline getirilmektedir.

 

Geçtiğimiz yıl içerisinde alınan Kurban Bağışlarından yapılan “Kavurma ve Kıyma” konservelerini yine bu gıda kolileriyle birlikte ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşmaktadır.

 

Türk Kızılay’ı, kurumsal kimliği, hafızası, kültürü, birikimi ve yardımsever halkımızın desteği ile köklü tarihine yakışır bir şekilde bugün de dimdik ayaktadır ve her zamankinden daha da güçlüdür.

 

Özerk organizasyon yapısına sahip olan, devletten hiçbir ad altında maddi destek almayan Türk Kızılay’ı tüm bu çalışmaları Türk halkının gönüllü katkıları ile gerçekleştirmektedir.

 

Türk Kızılay’ı 1868’den bugüne olduğu gibi bundan sonra da ülkemizdeki ve dünyadaki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayacaktır.”

 

“Ramazan’da hayırseverlerin yardım ve desteklerini bekliyoruz”

 

Türk Kızılay’ı Çubuk Şube Başkanı Selahattin Koç Yardımlaşma ve dayanışmanın,  hayırda yarışmanın, derdi olanla dertlenmenin, gönül birlikteliğinin doyasıya yaşandığı Ramazan ayında Türk Kızılay’ı,  düzenlediği kampanyalarla yine binlerce ihtiyaç sahibinin iftar sofrasını bereketlendirecek.

 

“Ramazan’ı bu hilalin altında paylaşalım” sloganıyla Ramazan ayı boyunca, yardımseverlerimiz ve ihtiyaç sahipleri için kolaylıklar sağlayan farklı bağış modellerimiz ile hayırseverlerimizin desteklerini, bir kez daha talep edeceğiz.

 

“Gıda Kolisi” kampanyamız ile Ramazan boyunca ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere farklı içerik ve bedellerde hazırlanan gıda kolilerini yardımseverlerimiz satın alacak, biz de onlar adına bu gıda kolilerini ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız.

 

“Zekât ve Fitre” kampanyamız ile ekonomik durumu iyi olan hayırseverlerimizin dini vecibelerini yerini getirmelerini sağlarken, bağışlarının da doğru adreslere ulaşmasına vesile olacağız.

 

“Aşevi Kampanyası” ile Türkiye genelindeki aşevlerimizde pişirilen yemekleri, ihtiyaç sahibi ailelere sunacağız. Aşevlerimize gelme imkânı olmayan ihtiyaç sahiplerimizin yemeklerini adreslerine teslim edeceğiz.

 

Hayırseverlerimizden gelen bağışların yüklendiği ve belirli ürün gruplarının marketlerden satın alınmasına olanak sağlayan ‘Kızılay Kart’ımızla, ihtiyaç sahiplerine yardım elimizi onların onurlarını kırmadan uzatacağız.

 

Her dönemde mazlumların yanında olan Türk Kızılay’ının bu çalışmalarının hedefine ulaşabilmesi için, sizin vereceğiniz destek büyük önem taşıyor. Bir kanaat önderi ve sorumlu bir gazeteci olarak kampanyamızı yazılı, görsel ve sosyal medyadaki takipçilerinize duyurmanız ve onları bağışlarını vermeye davet etmeniz, daha çok ihtiyaç sahibine yardım eli uzatabilmemizin yolunu açacak.

 

Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı ve aşevinden yemek hizmeti vermenin mutluluğunu yaşıyoruz.

 

Bu çabamızın hedefine ulaşabilmesi için hayırsever vatandaşlarımızın Kızılay’ımıza vereceği destek, büyük önem arz etmektedir. Bir yerine çok olmanın güzelliğini her zamankinden daha fazla hatırladığımız bu ayda, Türk Kızılay’ını bir kez daha sahipleneceğinize inanıyor, değerli destekleriniz için şükranlarımı sunuyorum. Dedi.

 

Türk Kızılay’ı Çubuk Şubesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayı içerisinde Çubuk Şubesi şehit aileleri ile birlikte Gazi ve yakınları ile birlikte engellilere Kızılay Düğün Salonu’nda iftar yemeği verecek...

 

Yardımda bulunmak isteyen hayırsever vatandaşlarımız bağışlarını Çubuk Ziraat Bankası Şubesi’ndeki İBAN: TR 57 0001 0000 0606 0891 9250 01 No’lu hesabına yapabilirler.

 

İrtibat Tel : 0 533 716 94 30

           0 533 760 98 31

 0 312 838 46 52

dscn6475-vert1.jpgkizilay-resimleri-328-vert2.jpg10313061_732749013443043_5114714381922512015_n-vert3.jpg                                                                                         

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.