Türk Halk Müziği Ses Yarışması

Türk Halk Müziği Ses Yarışması

Yarışmada birinci olan 4. Çubuk Turşu ve Kültür Festivalinde ünlülerle sahne alacak .


Çubuk Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe genelinde tüm ilk ve orta dereceli okullarda okuyan öğrenciler ve öğretmenlerin katılımı ile gerçekleşecek ve Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca'nın da desteklediği bir “Türk Halk Müziği Ses Yarışması” düzenleyecek.
Çubuk Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe genelinde tüm ilk ve orta dereceli okullarda okuyan öğrenciler ve öğretmenlerin katılımı ile gerçekleşecek ve Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca'nın da desteklediği bir “Türk Halk Müziği Ses Yarışması” düzenleyecek. Anadolu Lisesinin kordine ettiği yarışma ile ilgili olarak öğrenci ve öğretmenler, tüm okul müdürlükleri ve müzik öğretmenlerinden bilgi alabilecekler.

“Yarışmada birinci olan dünyaca ünlü Çubuk Turşu ve Kültür Festivalinde ünlülerle sahne alacak”
Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak bu yarışmayı düzenlemekteki amaçlarının öğrencilerin kendilerini ifade etme yeteneğinin geliştirmek olduğunu ifade ederek şunları söyledi; ” Öncelikle amacımız öğrencilerimizin kendini ifade yeteneğini geliştirmektir. Ayrıca zamanlarını iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak, Yarışma heyecanı vermek, cesaretlendirmek, girişimcilik ve katılımcılık ruhunu geliştirmek, ruhsal gelişimlerini olumlu yönde etkilemek ve gizli yetenekleri açığa çıkarmak.”

“Türk Halk Müziğimizi Gençlerimize Sevdirmek için Güzel Bir Uygulama”
Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca'da yaptığı açıklamada;” İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak ve ekibine Türk Halk Kültürümüze sahip çıkmalarından dolayı teşekkür ederim. Türk Halk Müziğimizi gençlere sevdirmek benliğimize sahip çıkmalarını sağlamak adına önemli bir adım ve güzel bir uygulama olduğunu düşünüyorum” dedi

Yarışma takvimi:
Okullardan seçmeler: 11 Şubat 2008 - 29 Şubat 2008
Ön eleme: 03 Mart 2008 - 28 Mart 2008
Provalar: 01 Nisan 2008 - 22 Nisan 2008


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.