Turgay Başyayla, Çubuk’un lezzetlerini ekrana taşıyor

Turgay Başyayla, Çubuk’un lezzetlerini ekrana taşıyor

Turgay Başyayla, Çubuk’un lezzetlerini ekrana taşıyor

Show TV’de yayınlanan program için, homaça, sıkma tarhana, kabak tatlısı, çekme pişmaniye, tenekede tavuk, kuzu çevirme, Çubuk balı, köy yoğurdu, lahana sarması, gözleme, tandır böreği, yazma çöreği, bulgur pilavı, yaprak sarması, sütlaç ve diğer yöresel yemeklerin hazırlanışı görüntülendi.

Her hafta Show TV ekranlarına gelen ve ilgiyle izlenen “Lezzet Yolculuğu” programı için Çubuk’un tarihi kadar doğal güzellikleriyle de ilgi çeken Kışlacık Mahallesi’nde çekimler yapıldı.

Mahalle Konağı’na gelişinde davul-zurna ve arkasından Ankara Kulübü Çubuk Şubesi Seymenlerinin oyunları ile karşılanan Başyayla’ya ilgi yoğun oldu. Kadınlarla birlikte tarhana ve homaça yapan Başyayla, esprileriyle de ortamı renklendirdi.

Çekimleri izleyen Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Turgay Başyayla ve ekibiyle bir süre sohbet etti.  

Programı hazırlayan ve sunan Turgay Başyayla, Çubuk’un ünlü homaça yemeği ve kuzu çevirmesini tanıtırken, kadınlarla birlikte tarhana yapımına da katıldı.

Kışlacık Mahallesi Konağında yapılan çekimlerde, mahalle muhtarı Remzi Ünal, dernek başkanı Mustafa Oruç ve mahalle sakinleri homaça, sıkma tarhana, kabak tatlısı, çekme pişmaniye, tenekede tavuk, kuzu çevirme, lahana sarması, gözleme, tandır böreği, yazma çöreği, bulgur pilavı, yaprak sarması ve sütlaçın yapılışını uygulamalı olarak anlattı.

Nevzat Kuzu, sırık kebabını hazırladı, ocağa taktı ve çıkarıp servise hazır hale getirdi. Aynı şekilde kirli sacda kullanılan malzemeleri de tek tek göstererek, o lezzeti yakalayabilmek için nasıl bir et kullanılması gerektiğine dikkat çekti.

Çubuk’un yöresel lezzetlerini tadan Başyayla; “Çubuk’un meşhur homaça, kuzu çevirme ve sıkma tarhanasını tatmayan kalmasın. Çubuk’ta mükemmelden öte tatları var.” dedi.

Yaklaşık 7 saat süren çekimlerin sonunda Turgay Başyayla, Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan’a, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Metin’e, Çubuk Belediyesi Basın Merkezi Sorumlusu Hüseyin Yiğiner’e, dernek başkanı Mustafa Oruç ve mahalle sakinlerine teşekkür etti. Kışlacık Mahallesi sakinleri de Turgay Başyayla ve ekibine teşekkür ettiler.

kislacik01-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.