Tuncay Acehan "Adayım" dedi

Tuncay Acehan "Adayım" dedi

Ak Parti Çubuk İlçe Başkanı Tuncay Acehan 26 Ekim Pazar günü yapılacak olan Ak Parti İlçe kongresinde İlçe başkanlığına aday olduğunu belirtti.

 Bugün yaptığı basın toplantısında İlçe Başkanı Acehan şunları söyledi. " Ak Parti İlçe teşkilatı 2007 yılının sonunda bazı kargaşalar nedeniyle feshedilmişti. 14 Ocak 2008 tarihinde benim İlçe Başkanlığına atamam uygun görüldü. Özverili çalışkan bir kadro ile bu göreve başladık. Seçilmiş olmadığımız için toplumun tabanına dayanmayan bir şekilde oluştu. Biz göreve geldikten sonra iki olay oldu. Birincisi benimsemediğimiz, hazmedemediğimiz bizim için sarsıcı bir olay olan belediye Başkanı'nın partiden ihraç edilmesi olayıdır. İkincisi ise partimiz ile ilgili kapatma davasının açılması. Tabi bunlar bizi üzdü. Bunlara rağmen çalışmalarımıza devam ettik.

Yerel seçimler öncesinde kongrelerin tamamlanması için bizde ilçe kongremizi 26 Ekim 2008 Pazar günü Çubuk Kapalı Spor salonunda yapacağız. Kongrede İlçe başkanlığına adayım. Kongrenin en iyi şekilde geçmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Göreve gelirken de söylemiştim.Belediye Başkanlığına aday olmayı düşünmüyorum. Çubuk"a karşı bir vefa borcu güdüsü ile aday olacağım. Delegelerimiz uygun görürse 3 yıl için tekrar seçilip ilçeme hizmet etmek istiyorum. Delege tespiti sırasında tek liste ile gireceğimizi söyledim. Ama başka bir aday çıkarsa ona da saygı duyarız. Olgunlukla karşılarız. Hiçbir zaman için bir sürtüşmeye girmem. Demokratik haktır. Ama biz iddialı olarak kongreye hazırlanıyoruz

Liste çoğunlukla yönetimdeki arkadaşlarımızdan oluşacak. Taze kan olarak yeni arkadaşlarımızı da dahil edeceğiz. Şu anki mevcut yönetimden bugün için 3/1 oranında belediye meclis üyeliği ve il genel meclis üyeliği için müracaat edecek arkadaşlar listede yer almayacak. Listede yer alan arkadaşlarımızdan da meclis üyeliği için kimse müracaatta bulunamayacak bu kesin. Belediye Başkanlığı seçiminde de İlçe yönetimi büyük belirleyici olacak. Ankara İl ve Genel Merkezimiz tabiî ki son sözü söyleyecek. Biz İlçe yönetimi olarak her aday adayımıza aynı mesafede bulunmak zorundayız. Şimdiden bizim adayımız şu gibi bir belirlemede bulunamayız. Ama aday adayları belli olduktan sonra seçici olacağız. İlçemize hizmet edecek en iyi adayın seçilmesi için çalışacağız”.

Sor uları da cevaplayan Acehan, ben ilçe başkanlığına atanırken kimse taraf olmadı. Özellikle beni son günde 16 aday adayı varken İl Başkanı çağırdı ve benim bu görevi almamı istedi. Bana da şunu söyledi. Sen görevi değil bu görev seni istiyor diyerek İlçe başkanlığını bana verdi. Ben ilçe başkanlığını seviyorum. Bugüne kadar da iyi yaptığıma inanıyorum. Tekrar söylüyorum Belediye Başkanlığı adaylığında da aday adayları arasında kimseye angaje olmadan en iyi adayı seçmek için arkadaşlarımızla birlikte mücadele edeceğiz. Bu arada ilçemizde bulunan sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini ve önerilerini de göz önüne alacağız” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum