Tuğluca'dan öğrencilere şehircilik dersi

Tuğluca'dan öğrencilere şehircilik dersi

Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca, Gazi Üniversitesi Bölge ve Şehir Planlama Bölümü'nden bir grup öğretim görevlisi ve öğrenciyi konuk etti.

Gazi Üniversitesi Bölge ve Şehir Planlama Bölümü'nden Doç. Dr. Hülagü Kaplan, araştırma görevlisi Leyla Aklan, araştırma görevlisi Dr. Burcu Özüduru, öğretim görevlisi Nazım Özer ve yaklaşık 25 öğrenci, Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca'yı ziyaret ederek ilçe hakkında bilgiler aldı.

Çubuk Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Çubuk Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Yusuf Kürşat ve personel de katıldı. Yaklaşık 1.5 saat boyunca öğrencilere slayt eşliğinde bilgi veren Tuğluca, geçmişte yapılan hatalar sonucu Ankara'nın en verimli topraklarının bugün tarımda kullanılamadığını söyledi.

Göreve geldiklerinden bu yana imara ve planlamaya çok önem verdiklerini belirten Tuğluca, mevcut imar alanının altyapısını yapmadan yeni imar alanları açmadıklarını kaydetti. Tuğluca, yeni yapılaşmaların verimli alanlara değil kayalık ve tarıma elverişsiz alanlara yapılması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Başkan Tuğluca'nın verdiği bilgilerin ardından öğrenciler gruplar halinde belediyenin birimlerine dağılarak, araştırma yaptılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum