Tuğluca: "Karara itiraz edeceğim"

Tuğluca: "Karara itiraz edeceğim"

AK Parti'den İhraç Edilen Çubuk Belediye Başkanı Tuğluca: "Karara İtiraz Edeceğim"


AK Parti'den ihraç edilen Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca, ihraç kararını öğrendikten sonra moralinin çok bozulduğunu ve hangi gerekçeyle ihraç edildiğini bilmediğini, karara itiraz edeceğini söyledi.

AK Parti Müşterek Disiplin Kurulu tarafından bugün partisinden ihraç edilen Ankara'nın Çubuk İlçe Belediye Başkanı Adem Tuğluca, "Partimi zor duruma düşürecek, sıkıntıya sokacak en ufak bir şey yapmadığıma inanıyorum" dedi. Tuğluca, karara itiraz edeceğini söyledi.

Cihan Haber Ajansı'nın konu ile ilgili sorularını cevaplandıran Tuğluca, karardan dolayı çok üzüntü duyduğunu ve konuyu AK Parti Genel Merkezi ile görüşeceğini belirtti.


Disiplin Kurulu'nun vermiş olduğu kararın gerekçesini bilemediğini dile getiren Tuğluca, "Şu anda herhangi bir yorum yapmak istemiyorum. Partimi zor duruma düşürecek, sıkıntıya sokacak en ufak bir şey yapmadığıma inanıyorum. Ve bu karara itiraz edeceğimi de ifade ediyorum" dedi.

Karara itiraz hakkı olduğunu ve itiraz edeceğini belirten Tuğluca, arsa davası ile ilgili mahkeme sürecinin devam ettiğini ve mahkeme sürecinden aklanarAK Partisine geri dönmek istediğini söyledi. Tuğluca, ancak mahkeme sürecinin ne kadar süreceğini bilmediğini ve bunu hukukçuların bilebileceğini kaydetti.

Adem Tuğluca, Çubuk Belediyesi'nin ilçedeki hayvancıların ortaklaşa kurduğu Girişim A.Ş isimli firma ile yaptığı arsa değiş tokuşu üzerine yapılan soruşturmada, devleti 873 milyar zarara uğratmakla suçlanıyordu. Soruşturmada, Belediye Başkanı Adem Tuğluca'nın ve belediye yetkililerinin de adı geçiyordu. Tuğluca, partiden ihraç istemiyle disipline sevk edilmişti. AK Parti Merkez Disiplin Kurulu, bugün yaptığı toplantıda, hakkındaki görevi kötüye kullandığı iddiaları nedeniyle Tuğluca'nın partiden ihracına karar verdi.

 


kaynak:cihan

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
34 Yorum