Trekking İle Çubuk Tanıtıldı

Trekking İle Çubuk Tanıtıldı

Çubuk Belediyesi, Ankara Kalkınma Ajansı ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü işbirliğinde dağ ve doğa yürüyüşü yapıldı.

Yürüyüş, Işık Dağı eteklerindeki Yıldırım Evci Yaylası’nda başladı, Otacı ve Kışlacık Göleti, Seyir Terası ve Karagöl’de son buldu. Yaklaşık 10 kilometrelik yürüyüş sırasında belediye ekipleri olası durumlara karşı tedbir aldı.Çubuk Çılgınlar Doğa Yürüyüş Grubu’nun ve Kale Doğa Yürüyüşü Grubu’nun da katıldığı etkinliğe 200 kişi eşlik etti.

Yıldırım Evci Yaylasında katılımcılara parkur ve bölge hakkında bilgi veren Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan konuşmasında, yaklaşık 10 kilometrelik dik ve zorlu bir parkurun ardından birinci toplantı yerine varacaklarını dile getirerek,”Yorulursanız, sıkışırsanız lütfen inatlaşmayınız, kendiniz zorlamayınız yürüyüşü bırakarak bizleri takip edecek araçlara bininiz. Ben hekimim aynı zamanda bir şey olursa bana haber verilecek” dedi.  

Yıldırım Evci Yaylası ve Göletinin gelecekte turizme kazandırılması için projeleri olduğunu söyleyen Başkan Acehan, bölgenin eşsiz bir manzaraya ve doğal güzelliklere sahip olduğunu belirterek, “Burada geçmişte 40 yayla evi vardı. Şuanda iki tanesi restore edildi. Gelecekte bizde belediye olarak buradaki yayla evlerini alarak restore edip, burayı turizme kazandıracağız. Burası Ankara'ya 71 kilometre ve burası inşallah gelecekte Ankara'nın önemli turizm alanı olacak” diye konuştu.

Ankara’dan yürüyüşe katılmaktan için geldiğini ve son derece memnun olduğunu dile getiren Mehmet Emin Eren, yürüyüşe katılanların dağcı terbiyesi almış kişilerden oluştuğunu gördüğünü ve çok sevindiğini belirtti.

Çok güzel bir dağ havası aldığını söyleyen İbrahim Ateş, “ Hava kirliliği nedeniyle Ankara’da bu havayı bulamıyoruz. Biraz yoruluyoruz ama çok hoşumuza gitti”ifadesini kullandı.

İlçenin tanıtımı için yapılan etkinlikleri desteklediklerini kaydeden Çubuk Çılgınlar Doğa Yürüyüş Grubu lideri Mehmet Ali Kıymet, ‘’Çubuk çevresindeki güzellikleri bütün insanlara göstermek için yapılan bu etkinlik nedeniyle belediye başkanımıza teşekkür ederiz’’ şeklinde konuştu.

Ankara’nın trekking rotalarını turizmcilere tanıtmak içim programı düzenlediklerini anlatan Ankara Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Tanıtma Şubesi Müdürü Kudret Cabılar, tamamen Karadeniz iklimine uygun bir yer olması nedeniyle bölgenin göz kamaştırdığını aktararak, ‘’Ankara’daki rehberleri, turizm firmalarını, sivil toplum kuruluşu temsilcilerini ve davetlileri ilçenin güzelliklerini tanıtmak için programı düzenledik. Gelen arkadaşlarımız çok memnun kaldılar. Güzel bir tur oldu hepimiz çok memnunuz. Burada güzergah levhalarını,antiroid uygulamalarını, web sitelerini oluşturduk ’’ dedi.

Yaşları itibariyle biraz zorlandıklarını dile getiren Elif Özkan, ’’Yorulduk ama buna değdi. Hava güzel, doğa harika, ben tüm arkadaşlarıma tavsiye edeceğim’’ ifadesini kullandı.

Çok iyi düşünülen bir proje olduğunu söyleyen özel rehberlerden Haldun Erkan, ‘’Henüz işin başında olunduğu için biraz eksikleri var. Bugünkü gezide 3 tane göl gördük. Mevsimine göre çok daha güzel olacağına inanıyorum’’ dedi.

 

Karagöl’ün zirvesine varan katılımcılar Türk bayrağı açarak hatıra fotoğrafları çektirdi. Yürüyüşe katılanlara Çubuk Belediyesi Kışlacık Sosyal Tesislerinde belediye tarafından hazırlanan et kavurma, pilav, Çubuk turşusu, salata,  Çubuk baklavası ayran ve çay ikram edildi.

Düzenlenen yürüyüşe, Belediye Başkanı Tuncay Acehan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan Çubuk Kent Konseyi Onur Meclisi Başkanı Mehmet Saat, Hizmet İş Sendikası Ankara 2 No'lu Başkanı Recep Dere, Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş, belediye başkan yardımcıları, Ankara’daki profesyonel rehberler, kamu kurumlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

2dsc01917.jpg2dsc01885.jpg2dsc01802.jpg2dsc02010.jpg2dsc02387.jpg2dsc01802.jpg2dsc01872.jpg2dsc01945.jpg2dsc01872.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.