TRAFİK HAFTASI KUTLANDI

TRAFİK HAFTASI KUTLANDI

Çubuk'ta, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinliklerle kutlandı.

Çubuk Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen programa Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Lokman Özden, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Memiş, İlçe Jandarma Komutanı Murat Tiryaki, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mustafa Mescioğlu, İdris Karakuş, kurum müdürleri, amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan program, halk oyunları gösterisi, ront gösterisi, konu ile ilgili şiirlerin okunması, kısa metrajlı film gösterisi, trafik ve bayan sürücü konulu oyunun oynanması ile devam etti.

Komiser Yardımcısı Ayşe Gürbüz, trafik kazalarının önlenmesi yolunda herkesin çaba sarf etmesi gerektiğini söyledi.

Gürbüz, Uluslararası Karayolu Trafik Güvenliği Günü olarak kabul edilen haftanın Türkiye'de de kutlandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Ülkemizde hızlı nüfus artışı ve alım gücünün atmasına bağlı olarak motorlu taşıt sayısında sürekli bir artış yaşanmakta olduğunu vurgulayan Gürbüz, " Trafiğin yoğun olduğu ülkelerde kaçınılmaz olarak kazalar meydana gelmekte, bu kazalar neticesinde çok sayıda insan hayatını kaybetmekte, sakat kalmakta veya yaralanmakta, aynı zamanda da ekonomiye de büyük kayıplar vermektedir. Trafik güvenliğinin sağlanması için, yasal düzenlemeler yapılıyor. Ayrıca cezai yaptırımlar da uygulanıyor. Ancak trafik kazalarının önlenmesinde en etkili yol ve yöntem vatandaşların çocukluktan başlayan bir eğitimle trafik bilincine sahip bireyler olarak yetişmesi olduğu kanısındayız."

Törende, Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yarışmalardan şiir dalında birinci olana Aynur Karatepe'ye, ikinci olan Firdevs Demir'e ve üçüncü Şerife Karabaş'a Kaymakam Şahin tarafından ödülleri verilirken, resim dallarında dereceye giren öğrencilerden birinci Murat Avcı'ya, ikinci Ayşe Kılıca ve üçüncü Esra Ak'a da Başkan Özden tarafından ödülleri verilerek program sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.