Dr.Muhammed Bozdağ

Dr.Muhammed Bozdağ

Torpil var mı?

İşlerin torpille olduğuna inanıyor musunuz? İmtihan nedeniyle bazen Allah şirk yolundan gidenleri başarıyor gibi gösterir. Oysa torpille veya torpilsiz, sadece Allahın izin verdiği iş gerçekleşebilir. Her müminin buna kesin olarak iman etmesi gerekir. Elbette torpilin adaletsizce ve zalimce kullanılmasının hesabı kıyamet günü sorulacaktır. Ama bizim torpile inanmamız, torpile güvenmemiz veya torpil yok diye üzerimize düşeni yapmaktan geri durmamız imanımızla da gerçek başarı ilkeleriyle de bağdaşmaz. Anlatmak istediğim, aktaracağım hikaye yoluyla daha iyi anlaşılacaktır:

Bir aile dostumdan, orta yaşlı, işsiz bir Anadolu insanın yaklaşık on yıl önce yaşadığı olayı dinledim. Siyasi seçimler sonucunda, bir okul arkadaşı başbakan, bir okul arkadaşı da bakan olur. Haberi öğrenince sevinç içerisinde şöyle söyler: “Oh, tamam işte, yorulmuştum iş aramaktan! Şimdi benim işim garanti!”
Kısa süre sonra bakan ve başbakan arkadaşlarını ziyaret eder ve onlardan iş ister. Onlar da kendisini işe başlatmaları için bürokratlarına talimatlar verirler. Birbiri ardına gelişmeler yaşanır. Ancak, üzümün sapı, armudun çöpü derken, akla hayale gelmez sebepler yüzünden başbakanın gücü bile işe başlamasına yetemez. Adam yılgın düşer ve işsiz kalakalır.
Milyonlarca benzeri yaşanan bu olayın bize verdiği büyük kader dersini almak isteyen, şu gerçekler üzerinde düşünsün: Dünyevi sebepler perdedir ve olayların gerçek Hâkimi, Allah’tır. Mümin, perde ardındaki Allah’ı unutarak sahte sebeplere güvenirse, sebeplerin acizliği altında ezilir. Büyük sözün kuyusunda boğulmaktan kurtulmanın yolu, içten tövbedir.
Sonuç olarak, Allah’ın sebeplerine göre çalışın ama Allah’a güvenin. Allah sizi korundurursa kimse ezemez ve Allah sizi ezdirirse kimse koruyamaz. Allah size bir yol açarsa kimse kapatamaz ve Allah yollarınızı kapatırsa kimse açamaz.” Muhammed Bozdağ

Bu yazı toplam 2468 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar