'Toprak Kayması Ve Ağaçlandırma' Konferansı

'Toprak Kayması Ve Ağaçlandırma' Konferansı

Çubuk'ta TEMA tarafından Karagöl Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerine ve ailelerine yönelik 'Toprak Kayması ve Ağaçlandırmanın Önemi' konulu konferans verildi.

Çubuk'ta TEMA tarafından Karagöl Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerine ve ailelerine yönelik 'Toprak Kayması ve Ağaçlandırmanın Önemi' konulu konferans verildi.

Çubuk Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda yapılan konferansa, CHP İlçe Başkanı Ali Naci Yeşiltepe, Çubuk Platformu Başkanı Ahmet Yalçın, Karagöl Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğretmenleri, öğrencileri ve aileleri katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Nebahat Yalçın, ''Karagöl Özel Eğitim Doğa Kulübü olarak orman haftası etkinlikleri çerçevesinde ilçemizde çevre bilincine dikkat çekmek istedik. Erozyon, ağaç dikimi ve bakımı konusunda engelli öğrencilerimizi bilinçlendirmek, aynı zamanda öğrenci ailelerini de bu çalışmalara dahil etmek istedik. Amacımız bu yolla tüm ilçe halkına ulaşmaktır'' dedi.

Projelerine '100 Anne, 100 Çocuk, 100 Fidan' ismini verdiklerini kaydeden Yalçın, önce verilen konferans ile bilgi verildiğini ve daha sonrada ileriki günlerde ağaç dikimi yapacaklarını söyledi.

TEMA Ankara şubesinden Uzman Ahat Şaktar ise, Türkiye'de bugüne kadar yaptıkları çalışmaları slayt eşliğinde anlattı. Konunun önemine vurgu yapan Şaktar, özellikle engelli öğrenciler tarafından böyle bir proje başlatılmasının çok önemli ve anlamlı olduğunu ifade etti. Kuruldukları günden itibaren '25 yılda 10 milyon meşe palamudu' hedefi ve sloganıyla yola çıktıklarını söyleyen Şaktar, bugüne kadar 3 milyon meşe palamudunu toprakla buluşturduklarını belirtti. Yapılanın yeterli olmadığını vurgulayan

Şaktar, meşelerin kesilerek mangal kömürü yapılmasından dolayı bugün meşe palamudu bulunamadığından yakınarak, ''Ağaç sevgisini küçük yaşta aşılamak gerekmektedir. Bugün yapılan bu etkinlik herkese örnek olmalı'' dedi.

Konferans sırasında zaman zaman engelli öğrenciler de ellerindeki pankartlarla ağaç sevgisi hakkında konuşmalara destek oldular.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.