TKDK tarımsal hibe programları tanıtıldı

TKDK tarımsal hibe programları tanıtıldı

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ile Ankara Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Çubuk’ta düzenledikleri ortak toplantı ile hayvancılara ve çiftçilere tarımsal hibe programlarını tanıttı.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda, TKDK Ankara Koordinatörü Rabia Vatansever, Ankara ve Çubuk’ta verecekleri destekleri anlattı.

tdk3.jpg

Kurum olarak 2013-2014 yılları arasında sadece Ankara’da 209 milyon TL destek verdiklerini söyleyen Vatansever, ‘’ Süt ürünlerinde 29, et ürünlerinde 161, süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasında 1, et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasında 3, meyve ve sebzelerin işlenmesinde 2, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesinde 194 ve kırsal turizmde 1 olmak üzere toplam 391 proje ile sözleşme imzaladık. Bunların 281’ine toplam 209 milyon destek verdik. Siz bize bir yatırım konusunda proje ile geldiğiniz zaman biz elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz ve yatırımın en az yüzde 50’sini de ödüyoruz. Toplamda 11 farklı faaliyete destek veriyoruz. Bunlardan biri besicilik faaliyeti, her türlü besicilik faaliyetine destek veriyoruz. Yine bu bölgede yapılabilecek ve 2 faaliyetlerden biride süt hayvancılığıdır. Hem küçükbaş hem de büyükbaş süt hayvancılığı bizim desteğimiz kapsamındadır’’ dedi.

Tarımcılıkta hem üretim hem de işleme tesislerine destek verdiklerini aktaran Vatansever, ‘’Destek oranıyla ilgili bizim bazı kriterlerimiz var. Yatırım yapacak 40 yaşın altındaysa yüzde 5 daha fazla destek veriyoruz ve yatırım yapılacak yer rakım olarak yüksek, dağlık bir yer ise yüzde 10 daha fazla destek veriyoruz. Bunlarla birlikte desteklerimiz yüzde 65’i buluyor’’ diye konuştu.

Daha sonra konuşan Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Akif Topçu ise, ilçe vatandaşlarının yatırım yapmaları konusunda ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Yatırımlar sayesinde ilçe ekonomilerinin gelişeceğini anlatan Topçu, belediye olarak bu konuda kendilerinin de rehberlik etmek istediklerini söyleyerek, ’’Uygun yerlerde büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerinin altyapılarının geliştirilmesi, hayvansal üretimde verimlilik ve kalitenin artırılması ve modern hayvancılık yatırımlarının desteklenmesini amaçlıyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Programın sonunda projenin işleyişi, başvurular, projenin şartları gibi konularda çiftçileri bilgilendirerek, soruları cevaplandırdı.

Toplantıya Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Akif Topçu, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Projeleri Şube Müdürü Mevlüt Oğuz, Muhtarlar Derneği Başkanı Burhan Şan, Çubuk Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle, birim amirleri, besicileri ve vatandaşlar katıldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum