THK'Ya verilmeyen  deriler heba oluyor

THK'Ya verilmeyen deriler heba oluyor

Türk Hava Kurumu (THK) Çubuk Şubesi Başkanı Satılmış Aydoğdu, THK'ya verilmeyen kurban derilerinin heba olduğunu iddia etti.

 

Çubuk İlçesinin Ankara'nın kurban ihtiyacının önemli bir kısmını karşılamasına rağmen ilçede THK'ya çok az deri verildiğini söyleyen  THK Çubuk Şubesi Başkanı Satılmış Aydoğdu şunları söyledi;''Çubuk Anakara'nın hem kurban satışının hem de kesim yerinin büyük bir oranını karşılamaktadır. İlçede bulunan çiftlikler satmış oldukları kurbanlıkları kendileri kesmekte veya Girişim Et Entegreye ait Et Kombinasında kestirmektedirler. Tahminimize göre 20 binin üzerinde büyük baş kurbanlık satışı ve kesimi olan bir ilçede beklediğimiz deriyi toplayamamaktayız. Geçen yıl 5 ton kurban derisi topladık. Bu rakam bizim tahminlerimize göre ilçede çıkması gereken kurban derisinin %1'ne tekabül etmektedir. Özellikle çiftlik sahiplerinin kurban derilerini, kesim yapan kasaplara veya çobanlara vererek onların derileri yok pahasına satmalarına göz yummaktadırlar. Kurban derileri dinimize göre de satılamaz. Toplu kesim yerlerinde kurbanlarını kesen vatandaşlarımızın bu konulara dikkat etmeleri gerekmektedir'' dedi

 

9 yıldan beri Türk Hava Kurumu Çubuk Şube Başkanlığı yapan Satılmış Aydoğdu, her yıl ilçe merkezi ve köylerden toplanan kurban derileri gelirinin yüzde 50'sinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile Çubuk'ta muhtaç vatandaşların ihtiyaçları için harcandığını söyledi. Elde edilen gelirlerin diğer yarısının Çocuk Esirgeme Kurumu, Diyanet Vakfı, Kızılay ve Türk Hava Kurumu arasında pay edildiğini belirten Türk Hava Kurumu Çubuk Şube Başkanı Satılmış Aydoğdu, kurban derilerini gerçek değerinde satan THK'nın elde ettiği geliri de kuruşuna kadar gerçek hak sahiplerine ulaştırdığının altını çizdi. THK Çubuk Şubesi Başkanı Satılmış Aydoğdu vatandaşlara seslenerek kurban derilerinin heba edilmeden THK yetkililerine vermelerini istedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.