THK Çubuk Şubesi Deride Umduğunu bulamadı

THK Çubuk Şubesi Deride Umduğunu bulamadı

Türk Hava Kurumu (THK) Çubuk Şubesi Başkanı Satılmış Aydoğdu, tüm uyarılarına rağmen bu yılda Kurban Bayramında deri de yine umduklarını bulamadıklarını belirtti.

Çubuk'ta Türkiye Hava Kurumu (THK) beş bin kilo sığır, 450 adet koyun ve 40 adet keçi derisi topladı.

Çubuk THK Şube Başkanı Satılmış Aydoğdu, her Kurban Bayramı'nda olduğu gibi THK'nın ve kendilerinin ilçede başlattığı deri kampanyasında umdukları miktarda deri toplayamadıklarını belirterek şunları söyledi; ''2 ilçede toplam beş bin kilo sığır, 450 adet koyun ve 40 adet keçi derisi toplandı. Çubuk ve Akyurt ilçelerimizde bu yıl deri toplama işlemi gerçekleştirdik. Topladığımız derilerin hemen, hemen hepsini Çubuk'ta topladık. Müteahhit firma yetkililerine devrettiğimiz derilerden yaklaşık 12 bin YTL para tahsil edilmiştir. Bu paranın yüzde 50'si Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na, yüzde 40'ı Türk Hava Kurumu'na, yüzde 4'ü Kızılay'a, yüzde 3'ü Diyanet Vakfı'na ve yine yüzde 3'ü Çocuk Esirgeme Kurumu'na verilecektir. Ayrıca Kurban derisinden elde ettiğimiz gelirden daha çok bu yıl fitre parası topladık. Bu yıl ilçemizde 20 bin YTL fitre parası toplandı.'' dedi.

Aydoğdu, duyarlılık göstererek kurban derilerini THK'ya veren vatandaşlara, kurum ve ilçe adına teşekkür ettiğini de ekledi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum