TESK Başkanından Esnafa Ziyaret Etti

TESK Başkanından Esnafa Ziyaret Etti

TESK Başkanı Palandöken, Çubuk'ta Esnafı Ziyaret Etti

Türkiye Esnaf Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, nisan başında sadece esnaf ve sanatkarlar için çek ve kredi kartlarına yönelik yapılandırma yapılacağı söyledi.

İlçede esnafı ziyaret eden Palandöken,yaptığı açıklamada, Torba Yasa"nın çıkmasında TESK olarak katkı sağladıklarını ifade etti. Küçük esnafın büyük şirketlerle artık rekabet edemeyecek duruma geldiğini dile getiren Palandöken, Türkiye'de sürecin 1996'dan sonra iyi değerlendirilmediğini ifade etti.
Hükümetlerin esnafı göz ardı edemeyeceğini kaydeden Palandöken, yakıtta, parçada, sigortada esnafa indirim getirilmesi gerektiğini söyledi.
Esnaf ve sanatkarlara yönelik çek ve kredi kartı yapılandırılması yapılacağı müjdesini de veren Palandöken, bu konuda belirli bir yol kat edildiğini belirtti.

"Torba Yasa"daki maddeleri bir kitapçık haline getireceklerini ve esnafa dağıtacaklarını kaydeden Palandöken, şunları kaydetti:

"Çek ve kredi kartındaki yapılandırma 'Torba Yasa'ya yetişmedi. Çek ve kredi kartıyla ilgili yapılandırmayı öngören yasanın, 'Torba Yasa'ya girememesinin nedeni... Rekabet Kurulu, bankaların birlikte hareket etmelerinin rekabeti ortadan kaldıracağını vurguladı. Bundan sonra bireysel olarak bankaların tek başına çek ve kredi kartlarındaki mağduriyetin önlenmesi hakkında konfederasyonla bilirlikte bir çalışma yapıyor. Tahmin ediyorum ki, nisan ayının başlarında sadece esnaf ve sanatkara yönelik olacak hem çek hem de kredi kartlarıyla ilgili bir yapılandırma olacak. Zaten ana paralar ödenecek, mevcut çeklerden de bir çok çekin karşılıkları ödendi."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.