Tesisin Kapasitesi 3 Katına Çıkarılacak

Tesisin Kapasitesi 3 Katına Çıkarılacak

ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç, Çubuk'ta içme suyu şebekesinin yenileneceğini ve ilçede bulunan içme suyu arıtma tesisinin kapasitesinin 3 katına çıkarılacağını söyledi.

İlçede çeşitli incelemelerde bulunan ve Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden'i makamında ziyaret eden Kamil Kılıç, pissu ve yağmur suyu şebekesinin çalışmalarının Ankara Bulvarında başladığını ve çalışmanın devam ettiğini kaydederek,  içme suyu şebekesinin yenilenme çalışmalarına da başlayacakları müjdesini verdi.

 İlçenin nüfusunun çok hızlı bir şekilde  arttığını ve geçmişte yapılan arıtma tesisinin kapasitesinin bu günkü nüfusa yetmediğini vurgulayan Belediye Başkanı Lokman Özden,  arıtma tesisine yapılacak yatırımın ve ilçede devam eden diğer yatırımlar konusunda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Kamil Kılıç'a ilçesi adına teşekkür etti.

Ziyarette ASKİ Genel Müdürü Kılıç, yaptığı açıklamada ilçenin en önemli sorunlarından biri olan arıtma tesisinin kapasitesini 3 katına çıkartacaklarını ve içme suyu şebekesinin değiştirileceğini belirtti.

Kılıç, ’’Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek'in talimatıyla Çubuk'ta bulunan içeme suyu arıtma tesisinin kapasitesini üç katına çıkaracağız. Yapılacak çalışma ile tesiste su, yeni arıtma teknolojisi ile arıtılacak. Yani kısacası Çubuk’un içme suyu piyasada satılan yüzde doksan memba sularından daha kaliteli olacak. Ayrıca bu yıl içme suyu konusunda altyapı yenilenecek’’ dedi. 2dsc_8461.jpg

                Kanalizasyonla ilgili de çalışmaların devam ettiğini ifade eden Kılıç, ’’Kanal çalışmalarımız ilçede devam ediyor. Ankara bulvarında ekiplerimiz pissu ve yağmur suyu çalışmalarını devam ettiriyor. Diğer bölgelerdeki çalışmalarımız da bu yıl sonunda tamamlanması hedefleniyor’’ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum