TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİNDEN, GÜVERCİN SEVERLERE TEŞEKKÜR

TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİNDEN, GÜVERCİN SEVERLERE TEŞEKKÜR

ÇUBUK TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİNDEN, GÜVERCİN SEVENLERE TEŞEKKÜR

 

Çubuk Güvercin Sevenleri tarafından, geçtiğimiz hafta 24.11.2017 Cuma Günü Saat:19.30’da Cumhuriyet Mahallesi Stad Caddesinde bulunan, Çubuk Kuşçular Kıraathanesinde, Çubuk Terör Mağdurları Derneği yararına açık artırma ile güvercin satışı mezat’ı düzenlenmiştir.

Bu programa Çubuk Güvercin Sevenler ve Evcil Hayvanlar Yetiştiricileri ile Ankara’dan gelen misafirler katılmıştır. Katılanların çoğunluğu (istisnalar hariç) kendi halinde orta gelirli ve bir kısmı da garibanlardan oluşmaktaydı.

Bu açık artırma ve mezadın, şehit ailelerine ve gazilere hizmet eden, Çubuk Terör Mağdurları Derneği yararına olduğunu bildikleri için, ceplerindeki son kuruşuna ve son kuşlarına kadar bağış yapmışlardır.

Dikkatimizi çeken olaylardan sadece birisi, vatani vazifesini yapmak üzere askere gidecek olan güvercin seven kardeşimizden birinin elindeki son kuşunu ve cebindeki harçlığını bağış yapmasıydı. Bu davranış sözün bittiği yerdir.

Bu davranışın, masa başında ve bulunmuş oldukları ortamlarda, vatan, millet, bayrak, şehit, gazi edebiyatı yapanlara örnek olmasını temenni ediyoruz.

Maddi ve manevi desteğin üç şekilde olduğunu devamlı vaaz ve sohbetlerde dinlediğimize göre, birincisi dua edip, yapılanları takdir eder, ikincisi bedeni ile hizmet ve destek verir, üçüncüsü ise maddi imkanı ile gücü nispetinde yardım ederler. Bunlardan birini dahi yapmıyorsanız, hiç değilse susunuz. Fitnelik ve hasetlik yapmayız, denmektedir.

Bazılarının tabelasının büyük olması ve makam sahibi olması, bir insanın yüreğinin büyük olması demek değildir. Maddi imkânlar ile makamlar geçicidir. Çabuk unutulurlar. Ama samimi ve iyi niyetle yapılan, elindeki son kuşunu ve cebindeki harçlığını bağış yapan kardeşimiz gibi insanları tarih hiçbir zaman unutmayacaktır.

Bu nedenle, Çubuk Güvercin Sevenleri tarafından, Çubuk Kuşçular Kıraathanesinde, Çubuk Terör Mağdurları Derneği yararına açık artırma ile güvercin satışı mezadında, maddi ve manevi emeği geçen herkese ayrı, ayrı çok teşekkür ediyoruz.

Bu işe öncülük eden, Çubuk Güvercin Sevenler ve Evcil Hayvanlar Yetiştiricileri Grubu Başkanı Yücel Özbay ile Çubuk Kuşçular Kıraathanesi Sahibi Okan Koç’a ayrıca çok teşekkür ediyoruz.

ÇUBUK İLÇESİ TERÖR MAĞDURLARI DERNEĞİ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.