Temizlik ekipleri çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor

Temizlik ekipleri çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor

Çubuk Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü sorumluluk alanlarında bulunan temizlik çalışmalarını her zaman aynı kararlılıkla ve titizlikle sürdürüyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü, bünyesinde bulunan 12 araç ve 70 personel ile ilçe genelinde belirli bir program dahilinde çalışmalar sürdürülüyor. Çarşı merkezi ile Cumhuriyet, Yavuz Selim, Yıldırım, Atatürk ve Barbaros mahallelerinde her gün akşam saat 20.00’de başlayan poşetle çöp çıkarma saat 22.00’de son bulmaktadır. Belirli noktalara ve belirli bir düzende suyu süzülmüş ağzı kapaklı, sağlam çöp poşetlerine konulması gereken evsel atıklar, aynı gün belediye temizlik personelleri tarafından alınmaktadır.     

Zamanından önce veya zamanından sonra atılan çöpler ile uygun olmayan poşetlerde çıkarılan çöpler, havaların ısınmasıyla tehlike oluşturmaktadır. Yaklaşık 80 bin insanın yaşadığı ve 78 bin 607 hektar alana sahip ilçede kurallara uyulmadan rast gele atılan çöpleri elbette 14 ekip ve 12 araç ile temizlemek mümkün olamayacaktır. Bunun sonucunda sokak ve caddelerde oluşan çöp manzaralarından sokak ve caddelere çöp atmayan vatandaşlarımız kadar, rast gele çöp atanlar da çöp manzaralarından rahatsız olmaktadırlar.

Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı 3 vakumlu yol süpürme aracı ile 22 personelin, ilçe genelindeki sokakları hiç durmadan temizlediğini anlatan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, ’’Vatandaşlarımızın sağlığının ön planda tutulduğu çalışmalar kapsamında, görsel kirliliğe izin vermemeye çalışıyoruz. İlçemize yakışan temiz bir çevreye sahip olmak adına ekiplerimiz hiç durmadan sokaklarımızda temizlik yapmaktadır. Vakumlu yol süpürme araçları gece 03.00’de başlar akşam saat 17.00’iye kadar ilçemizde bulunan cadde, meydan, bulvar ve sokaklar periyodik aralıklarla süpürürler. Ayrıca cadde, sokak ve bulvarlarda piyade olarak çalışan 22 adet personelimizde sabah saat 05.00’de başlayarak akşam saat 20.00’iye kadar temizlik yapmaktadırlar. Tüm ilçe halkımızda aynı duyarlılıkla hareket ederek, rast gele çöp atmayarak ve belirlenen yerlere, belirli saatlerde herkesin çöplerini poşetleyerek bırakması gerekmektedir’’ dedi.

İlçe sakinlerine çağrıda bulunarak, çöplerini yerler atmamaları konusunda herkesin hassasiyet göstermesini isteyen Başkan Acehan, ’’Bu ilçe hepimizin evi, kendi evimize sahip çıkalım, kendi evimizin temizliğine gösterdiğimiz özeni aynı şekilde sokağımızın, mahallemizin ve ilçemizin temizliğine de gösterelim. Daha sağlıklı bir yaşam ve temiz bir çevre için herkesin temizlik konusunda hassasiyet göstermesini istiyorum’’ dedi.

temizlik1.jpgtemizlik3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum