Teknokent Çubuk'a Geliyor

Teknokent Çubuk'a Geliyor

Çiçeği burnunda bakan olan Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan dan Çubuk ilçesine jest.









Seçim çalışmalarına ilk Çubuk’tan başlayan Sanayi Bakan Zafer Çağlayan kendisine gösterilen yakın ilgiden gayet memnun olmuştu. Seçim çalışmaları esnasında Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca Teknokent için ayrılan araziyi göstererek bu yatırımın ilçeye gelmesinin öneminden bahsetmişti. Zafer Çağlayan bunun üzerine seçimlerden sonra teknokent için özel ilgileneceğini belirtmişti.
Seçimlerden sonra bu sözünü unutmayan Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan Teknokent Projesinin Bakanlar kurulunda kabul edilmesini sağlayarak Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca’ya müjdesini verdi.

Teknokent Çubuk Belediyesi tarafından Gazi Üniversitesine ayrılan 400 dönümlük alanın bitişiğinde bulunan 50 dönümlük arazi üzerine kurulacak. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca Şunları söyledi; “ Teknokent projesinin en önemli aşaması olan Bakanlar kurulunda kabul edilmesi gerçekleşmiştir. Projenin kabul edilmesinde her türlü desteği verenler ilçem adına şükranlarımı sunarım. Bundan sonra ki aşamada çok önemlidir. Gazi Üniversitesi rektörlüğü ile işbirliği yaparak birlikte bu projeyi ilçemize kazandıracağız” dedi

Pekala Teknokent nedir? Teknokent 06.07.2001 tarih ve 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri (TGB) yasası ile ülkemizde yüksek katma değerli ürünler üretilmesinin teşvik edilmesi kanuni bir alt yapıya kavuşmuştur. Uygulama yönetmeliğinin de 19.06.2002 tarihinde yayınlanması ile de TGB’nin hayata geçmesinin önü açılmıştır. Bu kanun sayesinde, 2013 yılına kadar yazılım ve Ar-Ge faaliyetlerinden elde edilen gelirler Kurumlar ve Gelir vergisinden, çalıştırılan personelin ücretleri her türlü vergiden, yazılımlar ise KDV’den muaf tutulmaktadır. Şirketlere tanınan bu avantajların yanında, üniversite öğretim üyelerine ve kamu personeline de ticari faaliyetlere katılma fırsatı verildiği gibi, çalışma izni ve elde edilen gelirlerden de Döner Sermaye kesintisi olmadan faydalanma imkânı verilmektedir (H.Yiğiner)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum