‘Tek silahımız bayrağımızdı’

‘Tek silahımız bayrağımızdı’

Çubuk’ta konuşan 15 Temmuz gazisi Sedat Us, “Elimizde olan sadece Türk milletinin kutsal emaneti olan bayrağıydı. Onlar, bu yüce milletin kahramanlarını unutmuşlar” diye konuştu.

BAŞKENTTE 15 Temmuz şehit ve gazileri için düzenlenen anma programları devam ediyor. Çubuk İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen "Bir Milletin Direniş Destanı: 15 Temmuz" etkinliğinde ilk olarak "15 Temmuz Şehitleri Fotoğraf Sergisi"nin açılışı yapıldı. Açılış sonrası 15 Temmuz gazisi Sedat Us, darbe girişimi sırasında yaşadıklarını öğrencilere anlattı. Us, "Elimizde olan sadece Türk milletinin kutsal emaneti olan bayrağıydı. Ellerine silah alan bu hainler memleketimizi ele geçirmek için planlar ve hesaplar yapmışlar ama bir şeyin hesabını yapmamışlar. Onlar, bu yüce milletin kahramanlarını unutmuşlar" dedi.

KAZAN DA UNUTMADI
Eşi ve oğlunun kendisini yalnız bırakmadığını anlatan Us, şöyle devam etti: "Eşim 'Seni bırakmam ben de geliyorum' dedi ve hep birlikte evden çıkıp Sıhhiye'de bir tankla karşılaştık. Tankı taşlarla durdurduktan sonra kapağını açtık. Oradan bir polis arkadaşla birkaç asker aldık. O esnada ayağım kırılmış, eşim topallıyorsun demesine rağmen 'Bir şey olmaz' diyerek durmadım. Cuntacılardan birisi mikrofon aldı ve 'Aranızda canlı bomba var, dağılmazsanız sizi vururuz' diye bağırdı. Biz de 'Asıl sizsiniz canlı bomba' diye bağırdık. Tepemizde helikopter takır takır herkese ateş ediyordu. Allah'ım bir daha yaşatmasın." Kahramankazan Şahin Ortaokulu öğrencileri de, "15 Temmuz Demokrasi Zaferi Anısına Anadolu'dan Esintiler" programında 15 Temmuz şehit ve gazilerini andı. Programda Belediye Başkanı Lokman Ertürk tarafından şehit ailelerine plaket takdim edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.