Tayvanlı Öğrenciler Çubuk'ta Kültürlerini Tanıttı

Tayvanlı Öğrenciler Çubuk'ta Kültürlerini Tanıttı

Tayvanlı Öğrenciler Çubuk'ta Kültürlerini Tanıttı

 

Türkiye ile Tayvan arasında kültürel ilişkileri teşvik etmek amacıylaTürkiye'ye gelen Tayvan Shu-Te Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu 'Sanatın Genç Elçileri' grubu, Ankara'nın Çubuk ilçesinde gösteri sundu.

Türkiye ile Tayvan arasındaki dostluğu teşvik ve özellikte iki halk arasındaki kültür, turizm, teknoloji, ticaret ve yatırım gibi alanlarda işbirliği ve alışverişi güçlendirmek amacıyla kurulan Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu öncülüğündeTayvan'dan Türkiye'ye gelen 'Sanatın Genç Elçileri' grubu ilçeye gelişinde Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden'i makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Özden, Tayvan kültürünü tanıtmak amacıyla ilçeye gelen ekibi ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, bu gün olduğu gibi bundan sonrada Tayvanlı gençlerin iki ülke halkı arasındaki birlik ve beraberlik olgusunun güçlendirilmesi amacıyla düzenledikleri etkinliklere daima destek vereceklerini söyledi.

Tayvanlı gençlerle tercüman aracılığıyla bir süre sohbet eden Başkan Özden, heyete Türkiye ve Çubuk hakkında bilgi verdi. Ziyaret sonunda, Shu-Te Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Melissa Cheng, Başkan Özden'e Shu-Te Üniversitesi'nin flamasını hediye etti. Ziyaretin ardından 'Sanatın Genç Elçileri' Atatürk Parkında kurulan sahnede geleneksel ve modern davul şov, aborijin ve modern dans, kung-fu veTayvan'ın geleneksel halk oyunu olan aslan dansı gibi gösterileri sergilediler. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Shu-Te Teknik Üniversitesi öğrencilerinden Yen-Lin Chen'in önderliğinde minik öğrenciler de kung-fu gösterisi yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum