"Taşocağına izin vermem"

"Taşocağına izin vermem"

Çam Mahallesi Alameşe Mevkii’nde açılması planlanan Taşocağı için olumlu Çevresel Etki Değerlendirme raporu verilmesi üzerine mahalleliler Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş’ı ziyaret ettiler.



Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş ilçenin herhangi bir yerine taşocağının açılmasına izin vermeyeceklerini söyledi ve mahallelilerin bu konuda rahat olması gerektiğini belirtti.

“İzin Vermem”
Çam Mahallesi"nde bir firmanın Alameşe Mevkii"ne taşocağı açmak istemesi üzerine Çevresel Etki Değerlendirme Raporu hazırlandı. Bakanlık tarafından hazırlanan rapora göre taşocağı açılması için herhangi bir engel bulunmuyor. Akyurt Belediye Başkanına ÇED raporunun olumlu çıktığını belirten Çam Mahallesi sakinleri taşocağı açılmasını istemediklerini ve belediyenin de bu konuda hassas olması gerektiğini belirttiler. Başkan Ayantaş ise alınan karar hakkında herhangi bir bilgilerinin ve yetkilerinin olmadığını belirterek, taşocağının açılması için belediye tarafından işletme ruhsatı verilmeyeceğini söyledi.

“Karar Büyükşehirde”
Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş 08.10.2007 tarihli Ankara Büyükşehir Meclisi kararını hatırlatarak taşocağı açılması hakkında yetkinin Ankara Büyükşehir Belediyesi"nde olduğunu belirtti. Ayantaş şöyle konuştu: “Büyükşehir Meclisi, taşocaklarının gelişigüzel kentin çeşitli yerlerine dağılması nedeniyle 08.10.2007 tarihinde bir karar aldı. Alınan karara göre taşocaklarının denetimini Büyükşehir Belediyesi yapacak, uygunsuz çalışan taşocakları kapanacak. Henüz belli olmamakla birlikte kentte yer alan taşocakları ise 3 farklı noktada toplanacak.”dedi. Taşocağının tüm prosedürleri tamamlandığında ruhsat için belediyeye başvurulacağını belirten Başkan Ayantaş, kesinlikle ruhsat verilmeyeceğini ve taşocağının faaliyete başlamayacağını belirtti.

“Muhtar, itiraz etti”
Çam Köyü muhtarı Zekeriya Karakaya, taşocağının alınan ÇED raporunun olumlu çıkması nedeniyle açılacağını söyledi. Belediye Başkanı Ayantaş ise Kalaba Mahallesi"nde bir işletmenin taşocağı açılması için olumlu ÇED Raporu aldığını ancak, işletmenin 2 yıldır ruhsat beklediğini, Çam Mahallesi içinde yine aynı kararın verileceğini taşocağı açılmayacağını yineledi.

“Sizleri yanımızda
görmek istiyoruz”
Ayantaş her ne kadar taşocağının açılması için ruhsat verilemeyeğini belirtse de mahalleliler ikna olmadı. Bir mahalle sakini “Başkanım sizi mahalleliler olarak yanımızda görmek istiyoruz, taşocaklarından büyük rahatsızlık duyuyoruz, açılmaması için elinizden geleni yaparsanız seviniriz.”dedi.

Su ve diğer
ihtiyaçlar
Toplantıda ayrıca mahallenin diğer ihtiyaçları üzerine de duruldu. Su hizmetlerinin ASKİ"ye devredilmesi nedeniyle su tahsilat işlemlerinin ve diğer işlemlerin bundan sonra ASKİ tarafından yürütüleceği belirtildi. Mahallede yer alan hanelerde sayaç olmadığı belirtilirken sayaç bağlanacağı, bunun için ise her haneden yaklaşık 60 YTL alınacağı belirtildi. Ayantaş, su kullanımında bundan sonra daha dikkatli olunacağını belirtti.

www.ufukgazetesi.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.