Dr.Tuncay ACEHAN

Dr.Tuncay ACEHAN

taşın altına elini koymak...

taşın altına elini koymak...

"halk, ağır ekonomik ve sosyal şartlarda hayat savaşı verirken ve imkansızlıklar içinde kıvranırken, mutlu azınlığın bir eli yağda-bir eli balda sefa sürmesi, son tahlilde hiç kimseyi mutlu etmeyecektir...  bir göz ağlarken, bir göz gülmez...  netice, toplumsal kaos ve buhrana varacaktır."

"kişisel çalışmamız ve üretimimiz tek başına hiç bir şey ifade etmez... ötekilerin emeği ve katkısı olmadan; gıda, ulaşım, haberleşme, teknoloji, imar, inşaat vb. üretim ve birikimleri olmadan yaşamamız mümkün olamazdı... ötekilerin alınterine rıza ve mutluluk karışmadıkça, toplum barış ve huzur iklimine  erişemeyecektir."

bu düşünceler, yüzümü hep topluma dönük tutmamın en büyük gerekçesi oldu... bu yüzden çocukluğumdan beri hep sosyal etkinliklerin ve toplum örgütlerinin içinde bulunmaya gayret ettim.

ilçemizde daha önce, her partide, iyi niyetli ve fedakarane siyasete emek vermiş, çubuğa hizmeti geçmiş ve aslında çoğunluğu teşkil eden  güzel  insanları tenzih  ederek  şu ifadeleri  kayda geçiyorum :  "siyaset, topluma hizmet etmenin ve kamusal külfeti-nimeti millete adil paylaştırmanın bir aracıdır...   kimileri,  siyaset erbabına şüpheyle bakar ve siyaset çamuru(!)na bulaşmak istemez...  halbuki, siyasetin kendisi değil;  onu kendi çıkar ve hevasına kullanan ve aslında azınlıkta kalan siyaset istismarcıları "çamur" olarak nitelendirilmeli ve siyaset,  asıl bu asalak ve parazit taifesinden kurtarılmalıdır, kanaatindeyim... siyaset meydanı, politikayı kişisel menfaati adına değil; toplumun geneli ve umumun menfaati adına  icra eden, gönlü ve zihni temiz insanlara,  kapısını  açmalıdır."  

ilçemdeki en önemli siyasi görevi üstlenmemin en büyük etkeni, bir dostumun  "sen bu görevi değil; bu görev seni istiyor" diye beni ikaz etmesi oldu...  vazifeden ve mesuliyetten kaçamazdım... kimsenin adamı olmadan, kişilere ve gelecekteki ikbal heveslerine angaje olmadan ve karşılık beklemeden, taşın altına elimi koymam gerekiyordu...  birlik ve dayanışma içinde, taşın altına elimizi koymadan,  taşı oynatmak mümkün değildir...  rabbim, yardımcımız olsun, allah utandırmasın...

daha önemlisi de... anadolu'nun insanını, sesini, rengini iktidara taşıyan... devlet-millet kaynaşmasını  gerçekleştiren...  devletin tarihi ve öz medeniyetiyle barışmasını sağlayan...  bir siyasi hareketin, ilçemizdeki en üst sorumlusu olmak, benim için büyük bir onurdur.

yüreğinde, millete hizmet aşkı taşıyan, dürüst, donanımlı çubukluları ve çubuk'ta yaşayanları, bu yeni oluşuma gönül, destek ve katkı vermeye çağırıyor...  selam ve saygılarımı arzediyorum.  5,1,2008

Bu yazı toplam 2497 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar