Tashih-i Huruf Öğrencileri Çubuk'ta

Tashih-i Huruf Öğrencileri Çubuk'ta

Diyanet İşleri Başkanılığı tarafından din görevlilerine yönelik düzenlenen tashih-i huruf kursunda eğitim gören İmam Hatipler Cuma Namazında Çubuk'ta unutulmaz anlar yaşattılar.

Diyanet İşleri Başkanlığınca, özellikle cami hizmetlerini yürüten personelinin bilgi ve becerilerini geliştirmek, vatandaşlara daha etkin ve verimli bir din hizmeti sunmak, Kur'an-ı Kerim’in okunmasında yaşanan telaffuz hatalarını gidermek, ses-seda ve mana bütünlüğü içerisinde güzel okunmasını sağlamak amacıyla, taşra teşkilatında görev yapan personel arasından mülakat yoluyla seçilen görevliler için, eğitim merkezlerinde ve il merkezlerinde 6 ay süreli açılan “Tashih-i Huruf Kursu"nda eğitim gören imam hatipler sedalarıyla, Ankara il müftü yardımcısı Ahmet Lale ise vaazında değindiği konularla cami cemaatine unutulmaz anlar yaşattılar.

ahmet-lale.jpg

Cuma vaazında Birlik ve beraberliğin önemine değinen İl müftü yardımcısı Ahmet Laleli istiklal marşının kabülünün 89.Yılı münasebetiyle İstiklal Şairimiz M.Akif Ersoy'u işaret ederk"Toplum olarak bir türlü üzerinde anlaşamadığımız kavramlar yüzünden ciddi gerginlikler yaşadığımız bir dönemde ülkeye birlik ve bütünlük ruhunu hissettiren en temel metinlerimizden İstiklal Marşı’nın şairi Mehmet Âkif Ersoy’u yeniden okumak ve anlamak daha büyük anlam taşıyor. “Büyük dava adamı, büyük aksiyon insanı, sözünün eri ve mahalle kahvesi konuşmasını aruzla şiire aktaracak kadar usta şair Mehmet Âkif'i evlatlarımıza anlatmak, tanıtmak yolunda bir çabaya ihtiyaç var bugün!

 

 Türk Milleti’nin başından geçen badireler ve bu makus kaderini yenmek için gösterdiği kahramanlıklar, verdiği şehitler, geçmişine ve kültürüne olan bağlılığı ve benzeri millî duyguları işlemiştir. Diğer eserlerinde olduğu gibi İstiklâl Marşımız’da da medeni üstünlüğümüzü kaybettiren sebepler asırlardır süren cehalet, sebatsızlık, tembellik ve kendine güvensizliktir. Yoksa İslâm dini ilerlemeye asla engel değildir. Bu bakımdan bir an önce bu kötü vasıflardan kurtulmak ve teknolojiyi en iyi şekilde kullanarak batı ile aramızdaki medeniyet mesafesini kapatmak gerekir.Rahmetli Mehmet Akif'i  bizlere bu güzel eserini kazandırdığı için şairimizi rahmetle anıyoruz.

''Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın...'' diyerek vaazını tamamladı.

mft.jpg

dscn0534.jpg

Salada Altındağ Müfütülüğünden Cemal Kınacı,

Ezanda; Hacı Bayın,

İç Ezan ve Kamet'te Muhammet Baraktepe,A.Vahit Erfiliz,Necdet Ünsal,

Hutbe'de Muharrem Cimşit,

Cuma Namazında ise Beypazarından Ömer Atasever ise Merkez Camii cemaatine unutulmaz bir gün yaşattılar.Kurs boyunca öğrendikleri ilmi becerilerini sergileme imkanı bulan imam hatipler cami cemaatinin takdirini topladılar. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.