Tarihi Kaynaklarda Çubuk Kitabı Çıktı

Tarihi Kaynaklarda Çubuk Kitabı Çıktı

Çubuk Belediyesi tarafından hazırlanan ve yayımlanan Tarihi Kaynaklarda Çubuk adlı kitap çıktı

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Valili tarafından hazırlanan Ankara Vilayeti Salnamleri isimli kitaptan alıntı yapılarak hazırlanan Tarihi Kaynaklarda Çubuk isimli kitap, Osmanlıda resmi ve özel kurumlar tarafından yayımlanan yıllıklarda Çubuk ile ilgili verilerden oluşuyor.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden sorumlu Çubuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Zeki Metin tarafından hazırlanan çalışma, 1871-1907 yılları arasındaki Çubuk’un tarihini gözler önüne seriyor. Osmanlı Arşivi’nden seçilen belgelerde, Çubuk’un nüfus ve tahrir defterlerinden, avarız vergisi sayımlarına, vakıflardan, tarımsal ve ticari faaliyetlere kadar birçok başlığın kayıt altına alındığı görülüyor. Toplamda 143 sayfalık eser, her evde ve kütüphanelerde bulunması gereken bir eser olarak karşımıza çıkıyor.

Çalışmanın, Çubuk üzerine yapılan akademik çalışmalara kaynak olması bekleniyor.

Çubuk Belediyesi yayınlarına yeni bir eser kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Çubuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Zeki Metin, “İlçemiz açısından güzel bir çalışma olduğu kanısındayım. Çubuk’un yaklaşık 500 yıllık tarihini ortaya koyan bu çalışmayı hazırlamak belediyemiz açısından gurur vericidir. Çubuk’un tarihi ve kültürel değerlerini açığa çıkaran, kamuoyu ile paylaşan bu tür çalışmalara destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Kitabı alan vatandaşlarda, ilçe için çok değerli olan bu kitabın hazırlanışında emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum