Tarihi Ali Şükrü Bey konağı restore ediliyor

Tarihi Ali Şükrü Bey konağı restore ediliyor

Cumhuriyet’in ilk yıllarından yapılan ve uzun yıllar kullanılan tarihi Ali Şükrü Bey Konağı ismindeki tarihi yapıda restorasyon çalışmaları başladığı bildirildi.

Yavuz Selim Mahallesi Hükümet Caddesi üzerindeki tarihi Ali Şükrü Bey Konağı’nın restorasyon çalışmalarına başlandığını söyleyen Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Karakuş, çalışmaların tamamlanmasının ardından sosyal tesis olarak ilçe halkına hizmet vereceği aktardı.

Çalışmalar kapsamında ilk olarak binanın içerisinin, çevresinin temizlendiğini ve ardından temel güçlendirmesinin yapılacağını anlatan Karakuş, restorasyon çalışmasının yaklaşık bir yıl içerisinde tamamlanmasının planlandığını belirtti.

tarihi-bina2.jpg

 Fen İşleri Müdürlüğü tarafından takibi yapılacak restorasyon çalışmaları hakkında bilgi veren Karakuş, ‘’ Tarihi ve kültürel değerlerimizi yansıtan tarihi eserleri yaşatmak amacıyla Ali Şükrü Bey ailesine ait olan tarihi binayı belediyemize kazandırarak restorasyon çalışmalarına başladık. Belediyemiz tarafından 412 bin TL’ye kamulaştırılan Ali Şükrü Bey Konağında, Ankara Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından alınan yıkılmadan yerinde tadilat onarım kararı gereğince restorasyon çalışmalarına başladı. Ankara Valiliğimiz tarafından restorasyonu için 595 bin TL kaynak ayrılan ve ihalesi yapılan konakta, binanın yıpranan bölümleri özgünlüğü korunarak yenilenecek. 1936 yılında yapılan ve bölgesel Ankara evi mimari özelliğine sahip konak, toplamda 816 metrekarelik bir alan üzerinde 240 metrekare kapalı kullanım alanına sahip ve 2 katlı konakta, 6 oda, 2 sofa (çıkma), 2 banyosu bulunuyor. Yapının temelinde, çatısında, iç-dış duvar ve sıvalarında çalışmalar sürdürülürken, restorasyonun tamamlanmasının ardından bahçe peyzaj çalışmaları da yapılacak’’ dedi.

tarihi-bina3.jpg

Yok, olmaya yüz tutan ve Çubuk'un eski yüzünü ortaya çıkaracak olan tarihi yapıların ilçeye turistik bir değer kazandırmak adına yaşatmaya devam edeceklerini vurgulayan Karakuş, İzzet Korman Konağı’nın ve 2 adet tarihi çeşmenin de önümüzdeki günlerde restorasyon çalışmaları kapsamında yapılacağının müjdesini verdi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.