TAMAMLANAN ÇİFT YÖNLÜ İSALE HATTI’NIN AÇILIŞI YAPILDI

TAMAMLANAN ÇİFT YÖNLÜ İSALE HATTI’NIN AÇILIŞI YAPILDI

Kavşakkaya-Çubuk 2 Barajı’ nın 14 Km. uzunluğundaki çift yönlü isale hattı bitti. 6 ayda tamamlanan hattın açılışı Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Melih Gökçek tarafından yapıldı.

 Şuayip YAMAN

 

Böylece İlçemizin yanı sıra Akyurt ve Pursaklar da yeni bir su kaynağına kavuştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Melih Gökçek ve beraberindeki heyet, Kavşakkaya Barajı ile Çubuk 2 Barajı arasında yapımı tamamlanan 14 kilometre uzunluğundaki isale hattının açılışını yaptı.

 

Açılışta; AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili adayları Ayhan Yılmaz, Nuri Elibol  ile birlikte eski belediye başkanlarından Lokman Özden de vardı.

05 Aralık 2014 Cuma günü, AK Parti Pursaklar İlçe Başkanlığı 3. Olağan Kongresi’nde

 konuşan Gökçek, “Son zamanlarda kuraklık nedeniyle Çubuk-2 Barajı’nda yeterli su kalmadığı için zaman zaman su sıkıntısı yaşanıyor,du. Aralık ayında Çubuk 2 Barajı ömrünü tamamlamıştı.

 

Çubuk-2 Barajı’nda 22 milyon metreküp yetmiyor, kuraklık olduğu zaman su sıkıntısı başlıyor. Bunun için de bir isale hattı yapıyoruz.

 

Nereden; Kavşakkaya’dan, Çubuk Barajı’na gelen 14 km.lik özel bir hat. Ama öyle bir boru ki; Kavşakkaya’da su olduğu zaman Çubuk-2 Barajı’na aktarıyor. Bazen de Allah yağmur veriyor, 22 milyon metreküp su, Çubuk Barajı’na doluyor, su boşa gidiyor. Dolduğu zaman da ters istikamete gönderecek bir hat yaptık, dünyada belki ilk defa iki taraflı çalışan bir hat. Allah’ın izniyle Pursaklar’ın su sıkıntısını da Çubuk’la birlikte ortadan kaldırmış olacağız. Allah izin verirse su sıkıntısı çift yönlü isale hattı ile 1-2 aya bitecek” demişti.

 

  Gökçek, “Çubukluları Susuz Bırakmam”

Geçtiğimiz Yaz aylarında ilçede su sıkıntısı baş gösterince Büyükşehir’den (ASKİ) sevindirici ve teselli edici bir haber gelmişti.

“Ben Çubukluları susuz bırakmam” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Kavşakkaya Barajı'ndan Çubuk 2 Barajı'na borularla su getirmek için çalışmaları başlattı. Kavşakkaya Barajı’ndan Ovacık Mahallesi’ne döşenen borularla su basılacak” demişti.

Ve Gökçek sözünü tuttu. Kavşakkaya-Çubuk 2 Barajı’ nın 14 Km. uzunluğundaki çift yönlü isale hattı tamamlandı.

 

İlçe Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, “Çubuk 2 Barajı ömrünü doldurmuş, tarihinin en dip dönemlerini yaşamaktaydı. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, daha önce buraya geldiğinde bize bir söz vermişti ve demişti ki; “Kavşakkaya Barajı’ndan Çubuk 2 Barajı’na ve oradan da Çubuk Arıtma Tesisi’ne yapılacak bir hatla Çubuk’un elli yıllık ihtiyacını gidereceğiz” demişti.

 Bugün bu sözün tutulduğunu görüyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek’e, ilçemiz ve çevresine yapmış olduğu hizmetlerde dolayı, şahsım ve sizlerin adına çok teşekkür ediyorum.”

Ayhan Yılmaz, “Onlar Konuşur AK Parti yapar”

AK Parti 2. Bölge milletvekili adayı Ayhan Yılmaz yaptığı konuşmada, “Sloganımız, “Onlar konuşur. AK Parti yapar.”

Çubuk’un gelişmesi, büyümesi, kalkınması için geceli gündüzlü çalışacağız.

Verdiğimiz sözleri tutmaya çalıştık ve büyük oranda da tuttuk. Şayet o gün verdiğimiz sözleri tutmasaydık bugün işte burada başımız dik bir şekilde gezemezdik ve insanlara vaatte bulunamazdık. Herkes derdi ki, işte şunu vaat ettin, bunu vaat ettin hangisini yaptın diye bizi eleştirirlerdi.

Uzun yıllar sonra bir Çubuklunun seçilebilecek bir yerden aday gösterildim. Allah’a hamdı olsun bir Çubuklu hemşeriniz olarak, bir kardeşiniz olarak hem uzun yıllar sonra listede seçilebilecek yerde yer almamdan dolayı hem de Çubuklu arkadaşlarımızın bize göstermiş olduğu teveccühten, muhabbetten dolayı mutluyuz. İnşallah Rabbim mahcup etmez.

Bazı çevreler, “Ayhan Yılmaz Çubuklu değil” diyorlar.

 Oysa ben, Sirkeli Kösrelik Köyü’nden Kara Hüseyin’in torunuyum.”

     Gökçek, “Çubuk’a hizmet konusunda hiç cimrilik yapmadım”

Yapımı tamamlanan Kavşakkaya Barajı-Çubuk 2 Baraj isale hattının Çubuk ilçesi başta olmak üzere Akyurt ve Pursaklar’ın da su sıkıntısını ortadan kaldıracağını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, “Kavşakkaya Barajı’ndan yapmış olduğumuz 14 kilometrelik iletim hattı, Çubuk 2 Barajı’na bağlanıyor. Öyle enteresan bir hat ki: Kavşakkaya’ da su fazla olduğunda Çubuk 2’ye veriyor.  Çubuk-2’de fazla olduğunda Kavşakkaya’ya suyu aktarıyor. Dolayısıyla suyu hiçbir zaman boşa bırakmıyoruz.

Arıtma tesisimiz 80 bin metre küp su arıtıyor. Dikkat ederseniz şimdi arıtma tesisimiz yetmiyor. 50 bin metre küp hacimli yeni yapıyoruz.

Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar Çubuk ilçemize yapmış olduğumuz yatırımların tamamı 577 trilyon lira oldu.

6 yıl öncesine kadar önce Çubuk-Ankara Yolu, ölümlerin yoğun olduğu bir yoldu. Şimdi 6 şeritli bir yol yapıldı.

Uzun yıllardır boşta kalan Melihşah Yüzme Havuzu’nun yapacağız. Bir başka mitingde de oranın açılışını da yapacağız.

Çubuk’ta alt yapı yoktu. Alt yapıyı yaptık.

Asbest boruları değiştirdik.

Asfalt geldi.

Üniversite geldi.

Esenboğa’ya Metro gelecek, dolaysıyla Çubuk’a da getirmiş olacağız.

2005’ e kadar Çubuk’a hizmet gelmiyordu. Şimdilerde geliyor. Çünkü, Gökçek hizmet konusunda hiç ‘cimrilik’  yapmadı.

Çubuk, Büyükşehir Belediyesi’ne dahil olduktan sonra yapılan yatırımlar ile çok gelişti. Yıllardır bu meydanda toplanırız karşılıklı sözleşiriz. Biz sözümüzü tutarız siz sözünüzü tutarsınız. Çubukla Ankara Büyükşehir Belediyesi her zaman el ele Çubuğu bu hale getirdi.

Yatırımlar Çubuk İlçesine verilen değeri gösterdi. Sadece bu sene Çubuk’a 50 bin metrekare kaldırım yaptık.  Bir buçuk yıl önce 450 bin ton asfalt döktük. Şu anda Akkuzulu’ da asfalt çalışmaları devam ediyor. Sadece bu sene Fen İşleri’nden yaptığımız yatırımların miktarı 50 trilyon civarında. Onun için bu bizim Çubuk’a verdiğimiz değerin önemini gösteriyor.

 Çok önemli projelere imza atacağız. Bunlardan ön önemlisi Fuar Alanı’nın geçtiğimiz hafta ihalesi yapıldı. Teklifler alındı, değerlendiriliyor. İnşallah bu hafta içerisinde neticelendirilecek. Hayırlı bir netice alıp fuarın temelini attığımız zaman Çubuk, Akyurt ve Pursaklar’a ayrı bir değer kazandıracak.

Bir başka arzumuz, Melikşah’ı biliyorsunuz. Burayı ihya etmek istiyoruz. Buraya dev bir tesis kuracağız. Bu da Çubuk’un değerini Allah’ın izniyle artırmış olacak.

ASKİ, Özlüce tesisini teslim aldı, O da Çubuk’a katkı sağlayacak. Burayı güzel bir termal tesis haline getireceğiz. Tabi çay vadisinin de önümüzdeki yıllarda değerlendirilmesi yapılacak, güzel bir rekreasyon (eğlendinlen) alanı kazandırmış olacağız.

İŞKUR ile işbirliği yaptık. Önümüzdeki hafta içinde her köyün içinden olmak kaydıyla toplam 150 kişiyi çevre temizlik elemanı olarak istihdam edeceğiz.

Bu sene çiftçilerimize vişne fidanı ve yem bitkisi dağıtıyoruz. Bu her sene gelişerek devam edecek. Bugün buraya parkın içerisine getirdik, görürsünüz…

Silaj ve paketleme araçları alıyoruz. Bu makinelerden köylümüz ücretsiz olarak yararlanacak.

Bütün köylerimize bir köy odası, taziye olarak kullanılabilecek bir yer düşünüyoruz. Bunu bütün köylerimizin tamamına yapmak istiyoruz. Ama her zaman söylüyorum nereden başlayacağız. En çok oy verenden başlayacağız.           

    Gökçek, “MHP’ye verilen oylar PKK ve DHKP-C’ ye gidecek”

Konuşmasında 7 Haziran Genel Seçimlerine de değinen Gökçek, “ Buradan MHP’li kardeşlerime sesleniyorum. MHP’ye verdiğiniz oylar koalisyon aracılıyla PKK ve DHKP-C’ye gidecek.

İstikrar, istikrar, istikrar...

Koalisyon gelirse para kalmaz. CHP palavra atıyor. Kılıçdaroğlu desteksiz atıyor. Vaatlerde bulunuyor ama bu vaatleri kendi belediyelerinde bile yerine getiremiyorlar.

Çubuk bizim sırtımız yere vermedi, bundan sonra da vermez. Oyları yükseltin, ben de Başbakan’dan parayı alayım, sizlere harcayayım.”

Konuşmasının ardından Bölge milletvekili adayı Ayhan Yılmaz’ın elinden tutan Gökçek, “Kendisiyle yıllarca beraber çalıştık. Çubuk’a gelen hizmetlerde onunda imzası var” dedi.

Gökçek ve beraberindeki heyet hep birlikte isale hattının hayırlı ve uğurlu olması dileğiyle, “Ya Allah Ya Bismillah” diyerek kurdeleyi kestiler...

isale-hatti1.jpgisale-hatti2.jpgisale-hatti3.jpgisale-hatti4.jpgisale-hatti5.jpgisale-hatti6.jpgisale-hatti7.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum