Tam Gün Çalışma Yasasına Tam Destek

Tam Gün Çalışma Yasasına Tam Destek

Hasta ve Hasta Yakınlarını Savunma Derneği (HASAYAD) Tam Gün Çalışma Yasasına destek verdi.

Hasta ve Hasta Yakını Haklarını Savunma Derneği (HAYASAD) Genel Başkanı Ahmet Tandoğan, “Sağlık hizmeti için halkın yüksek ücretler ödemesinin ve hastaların ve yakınlarının hastane kapılarında beklemelerinin sosyal devlet anlayışı ile bağdaşmadığının bilincinde olan HAYASAD Derneği olarak Tam Gün Çalışma Yasasına destek veriyoruz” dedi.

Tam gün yasası ile en kutsal insan haklarından olan temel hasta ve hasta yakını haklarının demokratik toplumlarda olduğu gibi uygulanabilirliğinin gösterileceğini ifade eden Tandoğan, tüm sağlık hizmetlerinin ücretsiz olması, herkese verilmesi ve bunun devlet eliyle yapılmasının devletin görevleri arasında yer aldığını vurguladı.

Yaptığı açıklamada Tandoğan, şunları kaydetti: “Bizler, tüm dünyadaki ve ülkemizdeki insanların, mesleği ve sosyal statüsü ne olursa olsun mutlaka ama mutlaka potansiyel bir hasta veya hasta yakını olabileceğini düşünerek tüm meslek odalarını, sivil toplum örgütlerini, sendikaları ve halkımızı bu yasaya destek vermeye çağırıyoruz. Bizler halkımızın kıskıvrak yakalandığı, muayenehane, hasta, hastane, para kıskacından kurtarılması gerektiğini düşünüyoruz. Sağlık hakkının insan hakkı olduğunun bilincinde olarak, sağlık hizmetinin sosyal devletin sorumlulukları arasında olduğunu söylerken, bu tür adaletsizliklere sessiz kalmamız elbette düşünülemez” diye konuştu.

HAYASAD Tam Gün Yasası"na tam destek olurken bazı uyarılarda da bulunmayı ihmal etmeyecek diyen Genel Başkan Ahmet Tandoğan; “Hizmetler, kesintisiz, kaliteli, ücretsiz ve hak ihlallerini önleyecek nitelikte olmalıdır. Hizmetin ücretsiz olması, kalitenin düşürülmesi şeklinde yorumlanmamalı. Hasta ve hasta yakınları olarak bizler daha iyi bir hizmet için yapılacak her türlü iyileştirmenin her zaman yanındayız. Halkımız için istediklerimizi sağlık çalışanlarımız içinde talep ediyoruz elbette. Tam gün yasası ile sağlık hizmetinin bir ekip hizmeti olduğu gerçeği doğrultusunda, özlük hakları ve çalışma şartları mutlak surette iyileştirilmelidir. Tam gün çalışmayla birlikte, tüm sağlık kuruluşlarında görev yapan sağlık personelin mesleki risklere karşı sigortalı olması ve sigorta bedellerinin döner sermaye gelirlerinden karşılanmasını öneriyoruz. Hasta ve hasta yakını Tam Gün Yasası ile kaliteli ve doğru hizmet bekliyor. Bu hizmeti verecek olan, sorunları çözülmüş sağlık çalışanları olacaktır” dedi.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, hekimlerin yüzde 74"ünün yasa çıkmadan tam gün uygulamasına geçtiklerini de belirten Tandoğan; “Sağlık-Sen"in Kasım ayında yaptığı kamuoyu araştırmasına göre de hekimlerin yüzde 61"i bu uygulamanın sağlık sistemi için iyi bir uygulama olacağını düşündüler. Bizler de Hasta ve Hasta Yakını Haklarını Savunma Derneği (HAYASAD) olarak Tam Gün yasasının çıkmasını tüm gücümüzle destekliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum