Taksiler Araç Takip Sistemine kavuşuyor

Taksiler Araç Takip Sistemine kavuşuyor

Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası ile Sarı Karıncalar OKİ şirketi arasında imzalanan anlaşma kapsamında taksilere takılacak ''Araç Takip Sistemi'' tanıtıldı.

Oda Başkanı Ali Ekber Akyol, taksiciliğin gasp edilmeye ve öldürülmeye müsait bir meslek olduğunu belirterek, şimdiye kadar can güvenliği için çeşitli tedbirler alındığını, fakat yeterli olmadığını söyledi. Akyol, teknolojik gelişmeyle birlikte araçların uydudan takip edilebilmesi için yaklaşık bir yıldır çalıştıklarını anlattı. Takılacak sistemle, taksilerin, Türkiye'nin neresinde olursa olsun yerlerinin tespit edilebileceğini ifade eden Akyol, böylece güvenlik güçlerine haber verilebileceğini söyledi. Beş yıllık reklam alma yetkisi Şirketin Genel Müdürü Ercan Ekinci de Ankara'da bugüne kadar çok sayıda taksicinin öldürüldüğünü ve yaralandığını kaydederek, sözleşme kapsamında taksilere beş yıllık reklam alma yetkisi karşılığında, ''Araç Takip Güvenlik Sistemi ve Araç Kamera Sistemi'' takacaklarını belirtti. Ekinci, reklam alınsa da alınmasa da sözleşmeyi imzalayıp ücretini ödeyen taksilere de sipariş önceliğine göre sistemin takılacağını söyledi.

SİSTEMİN ÖZELLİKLERİ

Araçların yerleri ve konumunu sayısal harita üzerinde 7 gün 24 saat şehir, mahalle, semt, cadde ve sokak olarak izlenebilecek. Olası taciz, gasp, hastalık ve kaza gibi durumlarda ''İmdan Butonu'' na basılması halinde, Araç Takip ve Gözetleme Merkezi aracı izleyerek, güvenlik kuvvetlerinin harekat merkezine konulacak monitörlere aktaracak. Çalınması ve kaybolması durumunda, aracın motoru, cep telefonu ve bilgisayar ile ''bloke'' edilebilecek. Araçla ilgili geriye dönük olarak tüm bilgiler gün, saat ve dakika olarak sorgulanabilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.