Taksi Durağında Şal Dokuyor

Taksi Durağında Şal Dokuyor

Çubuklu taksici, 'Erkek adam şal mı dokur' eleştirilerine rağmen duraktaki boş vakitlerinde şal dokuyarak trafik stresten uzaklaşıyor

Cumhuriyet Mahallesi Ankara Bulvarı Sanayi Kavşağı'ndaki Ömürdede Taksi durağında çalışan Serhat Ünalan (38), boş vakitlerini bayanlar için şal dokuyarak değerlendiriyor. İlçede 15 yıldır taksicilik yapan Ünalan, durakta oluşturduğu seyyar tezgahta yaklaşık 4 yıldır çeşitli şal dokuyarak sevdiklerine hediye ediyor.

Kimi zaman taksici arkadaşlarından tepki aldığını ifade eden Ünalan, "Müşteri beklerken boş boş oturup, boş laflar konuşacağıma en azından vaktimi değerlendirmiş oluyorum. Bazı zamanlar taksici arkadaşlarımdan çok tepki aldım. 'Erkek şal mı dokur' diye eleştirdiler. Ancak sonra onlar da alıştılar. Şal dokurken, hem sinir stresimi atıyorum hem de boş vakitlerimi değerlendiriyorum. Bir nevi işimizin verdiği trafiğin sinir ve streslerini burada atıyorum" diye konuştu.

Taksiciliğin zor bir meslek olduğunu kaydeden Ünalan, "Şal dokumak taksiciliğe bakarak çok kolay. Sadece ip ve tezgahla uğraşıyorsunuz. Hayalinizdeki dokumayı hayata geçiriyorsunuz. Taksiciliğin kazası, belası, cezası var. Sonra trafikte çok değişik insanlarla karşı karşıya geliyorsunuz. En zor iş taksicilik diyebilirim" ifadesini kullandı.

Bugüne kadar yaptığı tüm şalları hediye ettiğini anlatan Ünalan, çocuklarının çeyizliklerini de hazırlamaya başladığını söyledi.

Özellikle meslektaşlarına bu tür işleri tavsiye ettiğini vurgulayan Ünalan, şunları kaydetti:

"Bir şeyler üretip onları arkadaşlarına hediye etmek çok güzel bir duygu, çok mutlu oluyorum. Birkaç kelime insanın tüm yorgunluğunu üzerinden atıyor. Bir şal 4-5 çift iple örülüyor ve yaklaşık 15 liraya mal oluyor. Arkadaşlarıma da öğretmek istiyorum ama onlar pek istemiyor. Sanki bunu sadece bayanlar yaparmış gibi sıcak bakmıyorlar. Hanımıma da çeşit çeşit şal dokudum. Hanımım şal dokumama hiçbir şey demiyor. 'Tek benimle uğraşmada ne iş yaparsan yap' diyor. Günlük ortalama bir tane dokuyorum. Ben yaptığım işten ve hayattan mutlu oluyorum. Bu bana yetiyor." 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum