Takı tasarım kursu ev hanımlarının gelir kapısı oldu

Takı tasarım kursu ev hanımlarının gelir kapısı oldu

Çubuk'ta takı tasarım kursunda üretilen ve büyük ilgi gören ürünler, buraya devam eden ev hanımlarının gelir kapısı oldu.

Çubuk Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan takı tasarım kursu, ev hanımları tarafından yoğun ilgi görüyor. Yaklaşık 1 yıldır devam eden kursa devam eden kadınlar, hem meslek öğreniyor hem de yaptıkları ürünleri satarak aile bütçesine katkı sağlıyor.

Kurs eğitmeni Huriye Karatepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kursiyerlere misinalı, çivili, örme düğümlü ve tığ işi teknikler ile takı ve tasarım yapmayı öğrettiklerini söyledi.

Kadınların ekonomik açıdan belli bir düzeye ulaşması, sosyal yaşamda da aktif yer alabilmelerini sağlamak olduğunu ifade eden Karatepe, ev hanımlarının kursta yeni arkadaşlıklar edinerek ev ortamında kapalı kalmadıklarını belirtti.

Ev hanımlarının kurs sayesinde zamanlarını en iyi şekilde değerlendirebildiğini aktaran Karatepe, "Kursiyerler, yaptıkları el işlerini satarak aile bütçelerine de katkı sağlıyorlar. Kursta yapılan peyote teknikli takılar ve kurdeleli tel kıvırmalı yüzüklere müşteriler yoğun ilgi gösteriyor. İlgi arttıkça da kursiyerlerimizin geliri de artıyor" dedi.

-"En basit yüzük 10-15, kolyeler de 80-150 lira arasında alıcı buluyor"

Kursiyerlerden Güleser Aktepe, yaptığı takıları Kuşadası'nda turistlere sattığını anlattı. 

Kursta hem tasarım yapmayı hem de takı yapmayı öğrendiğini dile getiren Aktepe, "Eskiden yaptığım yemenilerdeki boncukları da burada değerlendirdim. Burada yaptıklarımı Kuşadası'na pazarlıyorum. Orada değerinde satılıyor. En basit bir yüzük 10-15, kolyeler de 80-150 lira arasında alıcı buluyor. Bu şekilde aile bütçeme katkıda bulunuyorum" diye konuştu.

Kursiyerlerden Aysel Bal da kurs sayesinde sosyal hayata dahil olduklarını aktardı.

Bal, "Bu yaşta takı yapmayı öğrenmeye başladım ve çok memnunum. Yaptığım ürünleri üniversitede okuyan kızlarıma takmaları için veriyorum, şimdilik satmıyorum" dedi.

Semanur Gümüş ise evde oturmaktan sıkıldığını, kızıyla kursa katılmaya karar verdiğini ifade ederek, "Arkadaşlarımla çok mutluyum. Buraya gelince içim açılıyor. Bazen dertleşiyoruz, hoşuma gidiyor" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.