Takı Tasarım Kursları Açılıyor

Takı Tasarım Kursları Açılıyor

Takı Tasarımı ve Süsleme Sanatlarında Kurslar Açılıyor


Türkiye"nin en büyük festivalini yapan Çubuk Belediyesi, festival sayesinde ilçeye daha çok girdi sağlamayı planlıyor. Festival sayesinde ilçede istihdamı  büyük ölçüde artırmayı başaran Çubuk Belediyesi, ilçe ekonomisin'de hanımların da söz sahibi olması için lokomotif görevi üstlenmeye başladı. Festivalden önce, festival hazırlık kursları ile hamur işlerinde hanımları ekonomiye kazandıran Çubuk Belediyesi bu seferde takı tasarımı ve süsleme sanatlarında hanımların ekonomiye girmeleri için hazırlıklarına başladı.

“Çubuk Belediyesi İstihdamı Artırmak için Lokomotif Görevi Üstlenmeye Başladı”

Çubuk Belediyesi Hanımlar Lokali ilçede açıldığından bu güne kadar yaptığı değişik etkinliklerle ilklere imza atmasıyla tanınır oldu. Hanımlar Lokali önümüzdeki günlerde açılması beklenen ve ilçede bir ilk olacak ahşap boyama, cam boyama, takı tasarımı ve süsleme sanatları dallarında ki kurslar için hazırlıklarını tamamladı.

Açılacak kurslara katılmak isteyen hanımların 18 yaşını doldurmaları ve hanımlar lokaline üye olmaları gerektiğini belirten Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca konu ile ilgili şunları söyledi;” Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar ilçede istihdamı artırmak için bir dizi projeler hayata geçirmeye başladık. Bu projelerin en önemlilerinden biride Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivalidir. Festival sayesinde turşu üretimi her geçen yıl büyüyen bir sektör olmuştur. Turşu sektörü sayesinde ilçede istihdam da önemli ölçüde artma gözlemlenmiştir. Ayrıca yöresel ürünlerimizden olan bazlama gözleme ve cızlama gibi hamur işi üretimi ile uğraşanlara da, başlattığımız kurslar sayesinde disiplin ize ederek sektör haline getirmeyi başardık. İlçemizde hanımlarımızı sadece tüketen değil aynı zamanda üreten ve ürettikleri ile de aile ekonomilerine katkı sağlamaları amacıyla bu seferde takı tasarımı ve süsleme sanatlarında kurslar açmayı planladık.” dedi. (H.Yiğiner

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.