SURİYELİLER TÜRKÇE ÖĞRENİYOR

SURİYELİLER TÜRKÇE ÖĞRENİYOR

Çubuk'ta ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için Türkçe kursu açıldı.

Çubuk Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Müslüm Gözil, Çubuk İmam Hatip Lisesi Ortaokulu işbirliğiyle açtıkları kurslarında 40 kişinin eğitim gördüğünü söyledi. 

Erkekler ile kadın ve çocuklar için iki ayrı kurs açtıklarını ve 40 kişinin kursa katıldığını belirten Gözil, "Kurslarımız sürekli olarak devam edecek çünkü Suriyeli kardeşlerimizin toplumumuzla kaynaşmaları açısından dil öğrenimin çok önemli görüyoruz" dedi. 

Kursiyerlerden Erva Ervabi, Türkiye'ye 1,5 yıl önce geldiğini belirterek, Türkiye'de yaşamını sürdürebilmesi için Türkçe'yi öğrenme ihtiyacı hissettiğini ifade ederek, "İşe girebilmek için veya üniversite de okuyabilmek için Türkçe öğrenmek çok önemli. Bize böyle bir fırsat tanıdığı için teşekkür ederiz. İnşallah burayı başarıyla bitirir, üniversite okurum" diye konuştu.

Muhammed Mahmud ise Suriye’den 7 ay önce geldiğini ve ailesini geçindirmek için işe ihtiyacı olduğunu dile getirerek, Türkçe bilmeden işe giremediğini ve bu nedenle kursun kendileri için çok yararlı olduğunu söyledi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum