Suriyeli Çocuklar, Hatıra Ormanında Çevre Temizliği Yaptı

Suriyeli Çocuklar, Hatıra Ormanında Çevre Temizliği Yaptı

Çubuk'ta yaz kurslarına katılan Suriyeli ailelerin çocukları, Çubuk ilçesinde oluşturulan hatıra ormanında çevre temizliği yaptı, tarihi ve turistlik mekanları gezdi.

Türkiye Diyanet Vakfı, Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM), Orman Genel Müdürlüğü ve Çubuk Belediyesinin ortaklaşa başlattığı 'KAGEM Orman Projesi' kapsamında 2 yıl önce ağaç dikilen Çubuk Çayı Vadisi'ne gelen Suriyeli çocuklar, ÇubukBelediyesi ve Orman Genel Müdürlüğü iş birliğiyle hazırlanan etkinlik kapsamında çevre temizliğifaaliyetine katıldı.

Ormanlık alanı elleriyle temizleyen çocuklara ÇubukBelediye Başkanı Yardımcısı Zeki Metin ve İlçe Orman Şefi Adil Gediz de eşlik etti.

Programa katılan 40'ı Suriyeli 60 öğrenci, çevreye atılan ambalaj atıklarını tek tek toplayıp, geri dönüştürülmek üzere Çubuk Belediyesi ekiplerine teslim etti.

Orman İşletme Şefi Adil Gediz de mülteci çocukların büyüklerine örnek olacak şekilde ormanda temizlik yapmasının kendilerini memnun ettiğini belirtti. Gediz, şöyle dedi:

'Çevre temizliği programında Suriyeli çocuklarla beraber olmaktan çok mutluyuz. Özellikle bu mevsimde yangınların başlamasında cam şişeler çok büyük tehlike arz ediyor. Sağ olsunlar çocuklarımız çam şişeler başta olmak üzere tüm zararlı atıkları temizlediler. Suriyeli çocukların da yaşadıkları ülkeye bir vefa borcu gibi etkinlikte yer almalarının bizim için ayrı bir önemi var.

Suriyeli çocuklar, Bekir Ağalar Konağı'ndaki Çubuk Şehir Müzesi'ni de gezdi.

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Metin, 'Yaşanan savaşlara rağmen ülkemizde huzur içerisinde yaşayan Suriyeli mültecilerinin çocuklarını sosyal hayatın içerisine en iyi şekilde dahil etmemiz gerekiyor. Bunun için bu tür programların çok önemli olduğunu düşünüyorum.' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.