Suffa Yatılı Hafızlık Kuran Kursu yardım bekliyor

Suffa Yatılı Hafızlık Kuran Kursu yardım bekliyor

Çubuk'ta geçtiğimiz yıl temeli atılan Suffa Kız Yatılı Hafızlık Kuran Kursu inşaatının tamamlanması için yardım bekleniyor.

Suffa Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Recep Taş, sadece Ankara'nın değil Türkiye'nin en modern kursunu tamamlanabilmesi için hayırseverlere yardım çağrısında bulundu.

Taş yaptığı açıklamada, Suffa Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından başlatılan ve tamamlandığında Türkiye'nin en modern yatılı kız Kuran Kursu olacak Suffa Kız Yatılı Hafızlık Kuran Kursunun devam edebilmesi için yaklaşık 4 milyon liraya ihtiyaç duyulduğu söyledi.

11 katlı olacak kurs binası için şuana kadar toplanan paranın 350 bin lira olduğunu ifade eden Taş, "Yapılan işin maliyeti ise 650 bin lira oldu. İnşaat maliyet bedellerine göre toplam 5 milyon liralık bir maliyeti olacak. İlçemizin yaklaşık 7 bin 236 metrekare kapalı alana sahip, 240 öğrenci kapasiteli Kuran kursuna acil ihtiyacı olduğunu düşünürsek bizim de inşaatı tamamlamamız için yaklaşık 4 milyon liraya ihtiyacımız var" dedi.

Proje kurs içinde spor salonu, yüzme havuzu, revir, mescit, konferans salonu, Türk hamamı, yemekhane, misafirhane ve gündüzlü bayanların da eğitim alırken çocuklarını bırakabilecekleri kreş bölümlerinden oluşuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum