SP'den Kadınlar Günü Mesajı

SP'den Kadınlar Günü Mesajı

Saadet Partisi Çubuk İlçe Hanımlar Teşkilatı Başkanı 8 Mart kadınların hak arama mücadelesi ile ilgili mesaj yayınladı.

Saadet Partisi Çubuk İlçesi Hanımlar Teşkilatı , 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle yayınladığı mesajda, kadına yönelik her türlü baskı, dayatma ve ayrımcılığa karşı olduklarını söyledi, '8 Mart sadece bir kutlama günü değil, kadınların hak arama mücadelesinin sembollerinden biridir.' dedi.

Saadet Partisi Çubuk İlçe Hanımlar Teşkilatı, yayınladığı mesajda şu görüşlere yer verdi:


'Hiç şüphe yok ki, toplumun temeli aile, ailenin temeli ise kadındır. Örneğin kadınların bir anne olarak gelecek nesilleri yetiştirme konusunda gösterdikleri fedakarlık ve çaba her türlü takdirin üzerindedir. Bu nedenle geleceğe güvenle bakabilmek, kadına ve kadın haklarına verilen önemle doğru orantılıdır. Kadının ihmal edildiği, haklarının gasp edildiği, ikinci sınıf muamele gördüğü, şiddet ve ayrımcılığa maruz kaldığı bir toplumun sağlıklı gelişebilmesi mümkün değildir.'

'Bugün; 8 Mart 1857'de tekstil fabrikasında yanarak ölen kadın işçiler adına ilk mücadeleyi başlatan ve 8 Mart'a bugünkü anlamını katan CLARA ZETKİN'i, ABD'de ırkçılıkla ve farklı olanı ikinci sınıf insan sayan anlayışla mücadelenin sembolü olmuş Rosa Luise Parks'ı, Filistinli mazlumlar için, İsrail paletlerine karşı direnirken hayatını feda eden Rachel Corrie'yi hatırlama günüdür.

Bugün; İstiklal mücadelemizin kadın kahramanları Nene Hatun'un, Kara Fatma'nın cesaret ve fedakarlığı karşısında bir kez daha saygıyla eğilme günüdür. Onlar; zamanı ve coğrafyaları aşan direniş ve bağımsızlık mücadelesinin kahramanları oldular. Onları anladığımız ve örnek aldığımız ölçüde 8 Mart anlam kazanacaktır. Aksi takdirde basit kutlamalar, rutin sloganlardan öteye geçemeyecektir.

Dünyanın bir çok ülkesi kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın örnekleriyle doludur. Bunun ülkemizdeki en dramatik örnekleri ise üniversitelerde yaşanan başörtüsü yasağı, töre cinayetleri, kadın emeğinin sömürülmesi gibi açık insan hakkı ihlalleridir.'

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.