SP Sürpriz Yapacak..

SP Sürpriz Yapacak..

Seçimlere bir hafta kala vatandaşı seçim heyecanı iyice sardı.Bizde Çubuk'ta Siyasi Parti temsilcileriyle görüşmelerimize devam ediyoruz.

Saadet Partisi Çubuk İlçe teşkilat başkanı Yusuf Mertoğlu ile Saadet partisini,Akp hükümetini ve 22 Temmuz sonrasını değerlendirdik.Başkan mertoğlu siz anket sonuçlarına bakmayınız çünkü bu seçimler'de SP sürpriz yapacak,emanet verdiğimiz oylarımız bize geri dönecektir çünkü vatandaşın Saadet partisine ihtiyacı var.Saadet partisi Boş vaatlerde bulunmuyor bizim öncelikli işimiz Ahlak ve maneviyattır.Ahlakı ve Maneviyatı bitmiş bir toplum diğer toplumlara köle olmaya mahkumdur diye konuştu.Başkan Mertoğlu ile Röportajımıza Akp'nin Milli görüşten neden koptuğu sorusu ile başladık.



Ç.Haber:AKP kurulmadan önce AK Parti kurmayları: şuan ki başkan, başkan yardımcısı hepside Fazilet Partisi’ndeydi. Sonra ki dönemde bunlar partiden koptular.Sizce partiden ayrılmalarının sebebi nedir?

Y.Mertoğlu:Şöyle söyleyelim:Biliyorsunuz “millet görüş” davası, “millet görüş” hareketi Prof. Dr. Necmettin Erbakan’la 60’lı yıllarda başlamış; Milli Nizam Par.- Milli Selamet Par.-Refah Par. Fazilet Partisi olarak devam etmiş.Tabi bu partilerin bir çokları kimi ihtilaller sonucu kapatılmış.En son olarak ta Refah Partisi 54. Hükümet olarak iktidarken, gerek ekonomik yönden çokta başarılı bir hükümet icra etmişken bir kapatılma olayıyla karşı karşıya kalmıştır.Bundan sonrada milli görüşün devamı olarak Saadet Partisi’nin kurulma çalışmaları başlamıştır.
Bu sırada bu isimden bahsettiğiniz arkadaşlarda kendi fikirlerine göre veya dışarıdan etkilenerek: Biz gördüğünüz gibi yıllardır çalışıyoruz, uğraşıyoruz ama hep bir noktaya geliyoruz, ondan sonra ya ihtilallerle, ya Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılıyoruz.Dolayısıyla bu milli görüş hareketinin bu şekilde çalışması, devam etmesi veya bu gömlekle iktidarda olmamız, iktidar nimetlerinden faydalanmamız mümkün değil.Biz bu yöntemi değiştiriyoruz.Hocanın yıllardır takip ettiği bu düşünceden sıyrılarak, bu gömleği çıkartarak, biz gerek İMF ile gerek ABD ile gerek AB ile ve gerekse yurt dışındaki yabancı sermayeyle ortak hareket edeceğiz, onların üstünlüğünü kabul edeceğiz.Dolayısıyla onların  etkisi altında iktidarda kalırız, iktidarımızı yürütürüz düşüncesiyle ayrıldılar.Bu nispetle AKP’yi kurdular.

Ç.Haber:Vatandaşın kafasında netleşmeyen bir soru var.Kayıp trilyon davası... Buna bir açıklık getirebilir miyiz?

Y.Mertoğlu:Aslında bu dava sonuçlandı.Refah Partisi zamanında bende Teşkilat Başkanıydım.O zaman seçimlerden sonra bütün ilçelerden, il teşkilatlarından ; yaptığınız masraflarla ilgili faturaları gönderin Anayasa Mahkemesi demetleme açtı dediler.Çuvallar dolusu faturalar illerden Ankara’ya geldi.Fakat bunlar incelenmeden ve partiden inceleme istenmeden .. efendim bunların içinde sahte faturalar var.Hoca trilyonu ne yaptın? Hepsi üç trilyon.Üç trilyon çok para değil.Bugün ilçemizde bile var.Trilyonluk insanlar.Düşünün hem de 15-20 tane. Eğer Erbakan’ın üç trilyona ihtiyacı olsa örtülü ödenekten kullana bilirdi.Örtülü ödeneğin hesabını kimse soramaz.Başbakan’ın örtülü ödenekten harcadığı parayı kimsenin sormaya hakkı yok.

Ç.Haber:Sayın Erbakan'ın Bağımsız adaylığı kabul edilmedi.Güneydoğudaki teröristleri temsil eden, açıkça desteklediklerini söyleyen şahıslarla aynı kefeye kondu.Adaylığı neden kabul edilmedi?

Y.Mertoğlu:Erbakan bir dünya lideri özellikle İslam Coğrafyasında tüm müslümanların ve mazlumların lideri konumunda.Şimdi Erbakan bu davadan dolayı cezalıyız, cezası nedir?Evinden dahi çıkmaması gerekir.Cezası var diye adaylığını kabul etmiyorsanız bu konuşmaları nasıl yapıyor mitinglere toplantılara, konferanslara nasıl katılıyor?Şuanda AKP’ye oy verenlerin içerisinde hocayı o kadar çok seven var ki AKP onlara gidiyor ve diyor ki biz hocaya ceza vermedik.Geçen seçimlerde ilçemizde de gördük.Biz bir köye gidiyorduk arkamızdan onlar geliyordu ve biz Hocayı başbakan yapacağız diyorlardı.Anlaşmalı Hoca Saadet Partisi diyor ama AKP’yi destekliyor diyorlardı.Ama Hoca bu seçimde herkes meydan okuyor ve “bizi onların günahına ortak etmeyin” diyor.Biz kesinlikle açıktan gizliden, o günden bu güne geçmişten onlarla ortak olamayız.
Biz burada 5000 tane kuran-ı kerim ve elif ba’sı dağıttık Çubuk ta AKP teşkilatına arkadaşlarımız giriyor.Diyorlar ki:Siz olmasanız memlekete ahlak ve maneviyat kalmayacak.Bu gün büyük caminin önünde bir yazı yazıyor; ilk okul 5’i bitiren çocuklar belgeleriyle kayıt olcaklar.Bütün bunlar AKP’nin icraatı.Bir pazar günü Avrupa dan telefon edip meclisi acele topluyor ve zinayı suç olmaktan çıkarıyor.Neymiş Avrupa uyum yasasıymış!
Şimdi cayır cayır bizim her şeyimiz satılıyor.Daha yeni Pektim Ermenilere satıldı.Bizim çocuklarımızda orda iş bulunca “Allah razı olsun Almanların Fabrikalarında bizim oğlanı iş bulundu.. “ Hem dua ediyoruz hem onlara kölelik yapıyoruz.
Geçen Elazığ’daydım çimento fiyatları arttı dediler.Burada Hocanın kurduğu çimento fabrikası vardı dedim .O Fransızlara satıldı dediler.Irak a ucuz çimento gönderiliyor, biz burada pahalı alıyoruz.Niye?Fransızlar öyle politika uyguluyor.Bizim hükümetimiz habire satıyor.Allah ömür verirse yakın gelecekte görüşeceğiz.Bunlar uztanz ihanetten idama yargılanacak.
Avrupa da bir çok ülkede özelleştirme diyorlar ama belli sayılar özelleştirilmiş diye kanun çıkartıyorlar.Bizimkiler neredeyse Başbakanlık binasını satacaklar.Başbakan diyor ki: Biz İMF den para almazsak memur maaşlarını bile ödeyemeyiz.Erbakan hükümeti zamanında o kadar borç vardı biz enkaz devraldık demeden dünyanın parası geldi.
Tayip Erdoğan benden 3 yıl bir şey beklemeyin 3 yıl sonra düzlüğe çıkacağız dedi.Seçime giderken baktı ki oylar hızla düşüyor.CHP ile anlaştı Ekonomi bir kenara bırakıldı.Laiklik ve dindar Cumhurbaşkanı tartışmaları başladı.
Ancak maneviyat, gençlik, ekonomi bozuldu.Köylü çiftçi, üzümcü, tütüncü perişan ama vay efendim cumhurbaşkanlığı şöyle mi oldu, böyle mi oldu.Bizim Çubukta ki esnafımızın durumu iyi olmadıktan sonra fark etmez.

Ç.Haber: Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olsaydı ne değişirdi?
Y.Mertoğlu:Hiç bir şey değişmezdi.İnsanın şekli görüntüsü önemli değil.Bizim medeniyetimiz Batı medeniyetine karşısında iflas etmiştir düşüncesi kafasında değişmeden hiçbir şey değişmez.Laiklik elden gidiyor diyenlerin korkmasına hiç gerek yok.
Ecevit’in getirdiği solcu Bakan Kemal Derviş diyor ki:AKP Hükümetine çok teşekkür ediyorum.Benim programımı benden çok çok iyi uyguladılar diyor.Nerde kaldı bunun milliyetçi muhafazakar devletçiliği? Hiçbir şeyi yok.

Ç.Haber:Seçimden sonra Saadet Partisi büyük bir oy aldı ve meclise girdi.Hükümetin kurulabilmesi için koalisyon gerekirse Saadet Partisi AKP ile koalisyon kurar mı?
Y.Mertoğlu:Milli görüşün koyduğu kriterlere uyması şartıyla ister AKP olsun ister CHP olsun hiç fark etmez.Yeter ki haklı üstün tutacak zihniyete hizmet etsin.Bunu Recai Beye ve Hocamıza da sordular.Bizim için insanların şekli önemli değil hizmet edecekleri fikir, önemli.Bizim hizmetten anladığımız ülkemize gençliğimize, ailemize, köylümüze, insanımıza hizmet edecek bir ihtidarın olmasıdır.

Ç.Haber:SP İktidar olursa Cumhurbaşkanını nasıl seçecek?
Y.Mertoğlu:Cumhurbaşkanının seçilmesi için uzlaşmanın olması gerek.Tayyip Erdoğan Türkiye de uzlaşma aramamıştır.İsteseydi Abdullah Gül ü Cumhurbaşkanı seçtirirdi.Göstermelik ayak üstü gitti geldi.Niyeti ortalığı gerip mağdur duruma düşmekti.Vatandaş bak gördünüz mü isteniliyorlar dedi.Millet ten şimdi 367 milletvekili istiyor verdiğiniz yetmiyor diyor.


Ç.Haber:Siz 23 Temmuzu nasıl görüyorsunuz?
Y.Mertoğlu:23 Temmuzda Allah’ın izniyle Saadet Partisinin bundan önce kandırılarak siyasi malzeme yapılarak emanete giden oyların büyük bir kısmı geri dönecektir.Mecliste Saadet Partisinin de rol alacağı bir hükümet kurulacağı ve bu kurulacak hükümette anahtar konumunda olduğu müddetçe koyacağı kriterlerle 54.hükümet zamanındaki başarılara ulaşacağı görüşündeyim.
Bu gün İMF ile çalışan 76 ülkeden 74 tanesi İMF ile çalışmalarını bırakıyor.Bir tek Peru’yla, Türkiye kalmış Türkiye en borçlu ülke.
Şu anda Saadet Partisine çok büyük bir teveccüh var.AKP kandırdığı halktan beklediği oyları alamayacak.Tabi bu sırada CHP de oy kaybedecek.Çünkü CHP aldığı oyların hakkını vererek gerektiği şekilde muhalefet yapmadı.MHP’yi hiç katmıyorum.O ip atıyor ip topluyor.Şimdi şöyle bir bakalım Saadet Partisinden başka politikalara açıklık getirecek problemlere çareler sunacak bir parti var mı? Yok. İnşallah bunu vatandaşlarımız da görecek.

Ç.Haber: Meclise kaç parti girer?
Y.Mertoğlu:Belki 5 parti girer.Saadet Partisinin dışında MHP, CHP, DP ve AKP olabilir.Ama ne olacağı belli olmaz.Çünkü CHP’ye halkın büyük bir tepkisi var.Bakarsınız CHP barajın altında dahi kalabilir.MHP gittikçe oy kaybediyor.Umulmadık derecede ortalık bir sessizlik var.İktidar Partisi de dahil bütün seçim bürolarına insanlar gelip gitmiyor.İnsanlarımızın siyasete ilgisi azalmış.Saadet Partisi dışında bütün partiler aynı parti tüzükleri birbirinin aynı.Biz atalarımızın, dedelerimizin, inancımızın doğrultusunda dünyaya yön vereceğiz diyen yok.

Ç.Haber:Saadet Partisi iktidara gelirse 28 Şubat süreci tekrarlanır mı?
Y.Mertoğlu:Saadet Partisi de gelse başka partide gelse artık 28 Şubat’ın tekrarlanması diye bir olay söz konusu olamaz.

Ç.Haber:27 Nisan muhtırası yayınlandı.Gerekçe olarak’ta dört  tane kız çocuğunun başörtüsü gösterildi.Sizce darbe olur muydu?
Y.Mertoğlu:Kesinlikle böyle bir şey olamazdı.Vatandaş diyor ki:Bunların yaptıkları senaryo.Çünkü zaman gelince bu senaryoların olması bu sınırların kalktığı dünyada çok zor.Bugün basın yayın organlarında anketler yapılıyor.Diyorlar ki meclise iki parti girer .AKP, CHP, … MHP.. bıçak sırtında.Fakat Saadet Partisi sürpriz yapabilir.Saadet Partisinin oranı açıklanmıyor.Sadece parantez içinde not uzatılıyor.Sürpriz yapabilir diye.Niye ? Saadet Partisi seçime 3-5 ay önceden hazırlanmıyor.Çubuk İlçe Teşkilatında bir yıl önce esnaf taramaları yapıyorduk.Seçim olsun olmasın her hafta çalışmaların düzenli olarak hanımlar komisyonuyla gençlik, gençlik komisyonuyla takip eder.

Ç.Haber:SP Hükümet olursa AB ile müzakerelere devam eder mi?
Y.Mertoğlu:AB açıkaz ortaya koymuştur.AB diyor ki biz bir Hıristiyan birliğiyiz.Yıllardır Hoca’nın söylediği gibi biz sizleri ortak olarak alamayız ama biz sizlerle görüşürüz.Kenarda bağlı olarak tutarız.İçeri almayız ama başka yere gidip lider olmanızı istemeyiz diyor.Saadet Partisi ne diyor?Arkadaş biz dünyada bütün ülkelerle olduğu gibi AB ile de her türlü görüşmeyi yaparız.Ancak biz onlara bağlı olanların güdümünde olmayız.Biz lider ülkeyiz.Bizim dedelerimiz atalarımız liderdiler.Dünya ya yön veriyorlardı.Biz 08’eri canlandıracağız.Arkasında 60 tane ülkeyi toplayacağız.Biz liderliği oynayacağız, lider olacağız.Bizim liderliğe oynayacağız.Bizim en büyük sloganlarımızdan biri budur.Biz şu anda AKP’nin yaptığı gibi diğer ülkelerin AB’nin, Amerika’nın, İsrail’in oyuncağı olabiliriz.Biz ancak kuralları koyan bir taraf olmak durumundayız.Bizim tarihimizde, bizim inancımızda bu gerektirmektedir.

Ç.Haber:Türkiye Kuzey Irak’a girmeli mi?
Y.Mertoğlu:Evet şimdi Türkiye Kuzey Irak’a girmeyle, girmeme arasında gerek ekonomik gerekse siyasi yönden bunu devletin en üst seviyesinde değerlendirmeleri istihbarat değerlendirmeleri yapılıp girmemiz yönünde eğer görüş ortaya çıkacak mutlaka girmemiz gerekir.Niye?Çünkü eğer PKK ordan besleniyorsa bunu tespit etmişsek bu PKK’ya orası destek veriyorsa uluslararası kanunlara uygulamalara göz Türkiye oraya müdahak eder.Toprak bütünlüğü bozmak Irak’ı işgal etmek, Irak’ı Türkiye katmak gibi değil.Orada bize zarar veren ulusları ortadan kaldırmak için.Yoksa Türkiye olarak bizim hiçbir ülkenin ne sınırında nede toprağında gözümüz olmaz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum