SP 3.Olağan Kongresi yapıldı

SP 3.Olağan Kongresi yapıldı

SP Çubuk İlçe Teşkilatı 3. Olağan Kongresi, coşkulu ve heyecanlı bir toplantı ile gerçekleştirildi.

Belediye Düğün Salonu"ndaki kongreye, SP Ankara İl Başkanı Seyfullah Şahin, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, delegeler ve Milli Görüş camiası katıldı. Kongrede divan başkanlığını Resülü Küçük yaptı. Kongre sonunda yapılan seçimlerde ilçe başkanlığına yeniden Yusuf Mertoğlu seçildi.

Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Seyfullah Şahin, son dönemde çıkarılan başörtüsü tartışmaları sırasında sessiz sedasız Meclis"ten yeniden çıkarılan Vakıflar Kanununa dikkat çekerek, “Ayasofya açılacak, zincirler kırılacak deniliyordu. Bu yasa ile Ayasofya uçup gidiyor hem de gayri Müslimlere. Sultan Fatih"in sözlerini kim unutursa başından belalar, musibetler eksik olmaz” diye uyarıda bulundu.

AYASOFYA UÇUP GİDECEK
Siyasi konuşmalar bölümünde konuşan SP Ankara İl Başkanı Seyfullah Şahin, Anayasa"da, YÖK kanununda ve diğer kanunlarda hiçbir hüküm bulunmamasına rağmen başörtüsü yasağını ortadan kaldırmak için yapılan Anayasa değişikliği girişiminin gölgesinde yeniden Meclis"ten geçirilen Vakıflar Kanunu"na dikkat çekti.
Bu kanunla 166 adet faal olmayan gayri Müslim vakfın yeniden diriltileceğini ve başlarına da Avrupa Birliği ülkelerinden yabancı uyruklu yönetici getirilme hakkı tanınacağını vurgulayan Şahin, böylece İstanbul"un çok önemli bölgelerinin yabancıların eline geçmesine olanak tanınacağını vurguladı. Fatih, Eyüp, GOP, Üsküdar"daki birçok toprağın vakıflar aracılığıyla yabancıların eline geçeceğini dile getiren Seyfullah Şahin, Patrikhane"nin yeniden Ekümeniklik sıfatını kullanmaya başlayacağını, böylece İstanbul"un ortasında Bizans"ın yeniden hortlatılmasının yolunun açılacağını vurguladı. Özellikle Ayasofya"nın durumunun bu şekilde tartışmaya açılacağını kaydeden Şahin, Sultan Fatih"in vakıf senedindeki bedduasına işaret ederek, “Kim bunu unutursa başından belalar, musibetler eksik olmaz” hatırlatmasında bulundu.
AB uyum yasaları ile İslamiyet"in dejenere edilerek halkın dininden uzaklaştırılmak istendiğini vurgulayan Şahin, “ AB uyum yasaları ile zina suç olmaktan çıkarıldı. Hutbelerde Allah katında tek dindir ayeti artık okunmuyor. Domuz kredisi verilir hale geldi. Domuz eti, kasaplık et olarak marketlere girdi” diye konuştu.

BAŞKAN"A KEFİL OLANLAR NERDE?
         SP Çubuk İlçe Başkanı Yusuf Mertoğlu ise, AKP"nin Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca"yı partiden ihraç etmesine değinerek, “Seçimde ona kefil olanlar şimdi nerde? AKP henüz yargı kararı olmamasına rağmen suçluluk psikolojisi ile olayı örtbas etme çabasında. Önce teşkilatı feshettiler. Şimdi Belediye Başkanını ihraç ettiler. Milli Görüş gömleği çıktığı zaman hizmet olmuyor. Ne yazık ki, biz haklı çıktı. Ama bir sene sonra seçim var. İnşallah Çubuk halkı bu sefer gerekeni yapacak. Sandıkta hep birlikte onları ihraç edecek” diye konuştu.

Kongre seçimlerinde ilçe yönetimine şu isimler seçildi: Yusuf Mertoğlu (İlçe Başkanı), İbrahim Çelik, Ahmet Kamaç, Ahmet Serbest, Serkan Tunoğlu, Mehmet Balık, Emin Şahin, Cemal Çulha, İsa Çınar, Erdoğan Okka,Adnan Kale, Ahmet Çelik, Yusuf Çınar, Mehmet Karagöz, Salim Aktaş, Mehmet Ali Kalaycı, Süleyman Gündoğdu, Satılmış Kalkan, Abdulmuttalip Durmuş, Cafet Ünal, Abdullah Kılıç ve Metin Öztürk.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum