Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Kuruldu

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Kuruldu

Çubuk Belediyesi tarafından ilçede dertleri, acıları ve kederleri paylaşmak amacıyla Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve İlçe Sosyal İşler Yürütme Kurulu kuruldu.

 

Çubuk Belediyesi ilçede dertleri, acıları ve kederleri paylaşacak örnek bir çalışma başlattı. Çubuk Belediyesi tarafından yapılan uygulama ile ilçedeki tüm resmi kurumların katılımı ile İlçe Sosyal İşler Yürütme Kurulu oluşturuldu. Belediye tarafından kurulan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü koordinesinde hareket eden kurul, ilçe genelinde tarama yaparak yardıma, bakıma muhtaç vatandaşları ve ihtiyaçlarını tespit ediyor. Ardından ihtiyaçların giderilmesine öncülük yapıyor. Sorunları çözülen vatandaşlar yalnız bırakılmayarak zaman zaman, Belediye Başkanı Lokman Özden’inde katılımı ile evleri ziyaret ediliyor.

Geçtiğimiz ay hizmete giren Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekibinin yaptığı ziyaretlere Başkan Özden, Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri de katılıyor.

Başkan Özden:’’Vatandaşımızın dertlerine, acılarına ve kederlerine tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla birlikte ortak olacağız’’

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, yeni oluşturulan uygulama ile vatandaşların dertlerine, acılarına ve kederlerine ortak olunacağını söyleyerek vatandaşın iyi gününde de kötü gününde de yanlarında olacaklarını belirtti.

Daha önce Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü vasıtasıyla yapılan yardımların artık yeni kurulan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde yapılmaya devam edeceğini ifade edilen Başkan Özden, ihtiyaç sahibi ailelere rehberlik başta olmak üzere, gıda, ev eşyası, giysi, sağlık, tekerlikli ve akülü sandalye desteğinde bulunulduğunu kaydetti. 

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün ilçe halkı ile birlikte el ele hareket ederek ilçenin sorunlarını çözeceğini vurgulayan Başkan Özden, ’’ Belediyelerin asli görevi insana hizmettir. Oluşturduğumuz Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile yeni bir çalışmaya başladık. Bu çalışma ile vatandaşlarımızın derdine, kederine ve acılarına tüm ilçe halkı ile birlikte bir nebze de olsa ortak olmayı düşünüyoruz. Oluşturduğumuz ekip tüm ilçeyi tarıyor. Yetim, yoksul, kimsesiz, düşkün, işsiz, aile problemi olan ve özürlü vatandaşlarımızı ziyaret ederek sorunlarını önce tespit ediyor. Daha sonrada oluşturulan kurulda çözüm konusu görüşülüyor ve gerekli girişimlerde bulunuluyor. Bizler vatandaşın hizmetkarıyız. Halktan aldığımız destekle, yine halkımızla birlikte el ele vererek, vatandaşlarımıza hizmet sunmayı sonuna kadar sürdüreceğiz. Vatandaşımızın iyi gününde de, kötü gününde de hep yanındayız’’ dedi.

Bugün toplumda kaybolmaya yüz tutmuş yardımlaşma ve dayanışma bilincini ayakta tutmak en önemli hedeflerinden biri olduğunun altını çizen Başkan Özden,  müdürlük bünyesine gelen müracaatların en ince ayrıntısına kadar değerlendirildiğini, tahkik edildiğini, konuyu bir yerden değil birkaç yerden araştırıldığını kaydetti. Başkan Özden, tüm bunların diğer kurum ve kuruluşlarla irtibat halinde yapıldığını anlatarak, yapmış oldukları çalışmalarla ilgili donanımlı ve detaylı bir veri tabanı da oluşturulduğunu sözlerine ekledi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.