Sosyal Denge Sözleşmesi İmzalandı

Sosyal Denge Sözleşmesi İmzalandı

Çubuk Belediyesi ile Bem-Bir-Sen arasında Şubat ayında imzalanan Sosyal Denge Sözleşmesi (SDS) yeniden düzenlenerek imzalandı.

Çubuk Belediyesi ile Bem-Bir-Sen arasında Şubat ayında imzalanan 2. Sosyal Denge Sözleşmesi (SDS) yeniden düzenlenerek Bem- Bir-Sen ve Çubuk Belediyesi arasında tekrar imzalandı.

Çubuk Belediyesi Başkanlık Makamında gerçekleşen imza törenine, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç, sendika temsilcileri, Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Metin, Hasan Hüseyin Karakuş ve birim müdürleri katıldı.

İmzalanan sözleşmeye göre, memurlara Şubat ayında 2. SDS ile verilen 500 TL 2013 yılı için yapılan 1. SDS baz alınarak 130 TL’den 150 TL’ye, müdürlere verilen 180 TL’den 200 TL’ye ve başkan yardımcılara verilen 230 TL ise 250 TL’ye çıkartılmış oldu. İmzalan SDS ek denge tazminatı 2014-2016 tarihlerini arasını kapsarken yeni SDS’den memur, müdür ve başkan yardımcıları yararlanacak.

Yeni göreve başlayan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan’a hayırlı olsun dileklerini ileten Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç, belediyenin çok zor şartlarda olmasına rağmen SDS ile ilgili sözleşmeyi yeniden imzaladığını söyledi. Belediye Başkanı Acehan’ın bütün kıt kaynakları personelin motivasyonu için seferber ettiğini anlatan Sevinç, imza töreninde şunları söyledi:

’’Belediye çok zor şartlarda olmasına rağmen kamu çalışanlarının emeğinin karşılığını bizimle sözleşme yaparak ortaya koydu. Bütün kıt kaynaklara rağmen, hatta yüklü borçlara rağmen, ben kamu çalışanının yanındayım, milletin yanındayım, emeğin yanındayım demesinden dolayı belediye başkanımızı tebrik ediyorum. Kamu çalışanları olarak Allah razı olsun diyoruz. Karşılıklı bir anlaşmaya vardık. Zaten yasal gereklilik süremiz yeni başlamıştı. Başkanımızın da yeni geldiği görevinde durum değerlendirmesiyle beraber, bizi bu sıkıntılara rağmen geri çevirmeyerek makul bir SDS miktarı belirlenerek zam verdi. Sayın Başkanımıza çalışanına takdirinden dolayı şükran borcumuz var. Kendisine tekrardan teşekkür ediyoruz.’’

Tüm imkanlarını zorlayarak sözleşmeyi imzaladıklarının altını çizen Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, belediye olarak paralarının bol olduğu zamanlarda daha yüksek bir sözleşme imzalamayı umut ettiklerini ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti:

’’Biz yeni dönem içerisinde imkanlarımızı zorlayarak memurlarımıza uygun bir zam sağlayarak sosyal denge zammını Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç başkanımızla beraber yeniden imzaladık. Ben tüm memurlarımıza hayırlı olsun diyorum. İmkanlarımız arttığında biz memurumuzu, çalışanlarımızı daha mutlu etmek için çalışmalarını daha çok motive etmek için daha da iyi anlaşmaları Sayın Başkanımız Medeni Sevinç Beyle birlikte inşallah yapacağız. İnşallah ilerde paramız bol olduğu o günlerde, güzel günlerde olacak. Göstermiş oldukları anlayış nedeniyle ben özellikle başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum.’’

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum