Son Yağışlarla 4 Aylık Su Birikti

Son Yağışlarla 4 Aylık Su Birikti

Ankara'da barajlardaki su miktarı son yağışlarla birlikte arttı, 4 aylık su birikti. Su sorununa çözüm olacağı düşünülen Kızılırmak suyu ile ilgili tartışma ise yeniden alevlendi.



Kente su sağlayan Çamlıdere ve Kurtboğazı ve Çubuk 2 barajlarında şu an itibariyle 87 milyon metreküp su bulunuyor. Yetkililer, bu miktarın kentin yaklaşık 4 aylık su gereksinimini karşılayabileceğini söyledi.

Kentin günde yaklaşık 800 bin metreküp su kullandığını anımsatan yetkililer, yağışlarla birlikte barajlarda 17 Kasım'da 40 bin, 18 Kasım'da 39 bin, dün de 63 bin metreküp su biriktiğini ifade etti.

Yetkililer, böylece son yağışların ardından barajlardaki su miktarının 142 bin metreküp arttığını, bu miktarın da günlük kullanımın yaklaşık 7'de birini karşıladığını belirtti.

Kızılırmak'tan su getirilmesine yönelik projeye de değinen yetkililer, bu yılın sonundan itibaren Ankara'ya yeterli miktarda su geleceğini söyledi.

Kızılırmak suyu tartışma konusu

Kızılırmak suyunun temiz olmadığında ısrarlı olan Meslek odaları, İvedik arıtma tesisinin, suyu temizlemek için yeterli olmadığını savunuyor. Meslek odaları, ayrıca Ankara'da gizli su kesintisi yapıldığını da iddia ediyor.

Toplantıya Ankara Tabip Odası, Çevre, İnşaat ve Kimya Mühendisleri Odası temsilcileri katıldı. Meslek odaları, Büyükşehir Belediyesi'ni, Kızılırmak Projesi hakkında kamuoyunu bilgilendirmemekle suçladı.

Barajlardaki doluluk oranının da saklandığını savunan uzmanlar, barajlardaki ölü hacimden kullanılan suyun, sağlığa zararlı olduğu iddasında. Gizli su kesintileri yapıldığını idda eden meslek odaları hastalık riskine dikkat çekti.

Ankara Tabip Odası, ölümle sonuçlanan zehirlenmeler yaşanabileceğini ileri sürdü. Suyla ilgili tüm çevresel araştırmaların yapılması istendi.

Meslek odaları Ankara'da yaşanan su sıkıntısının Meclis'e taşınması için bazı milletvekilleri ile toplantı yapılması kararı aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum