Soma için fidan diktiler, obeziteyle mücadele için yürüdüler

Soma için fidan diktiler, obeziteyle mücadele için yürüdüler

Çubuk'ta, "Soma Maden İşçileri Şehitleri Hatıra Ormanı"na fidan dikilerek, sağlıklı beslenme ve hareketli hayat için "Halk Yürüyüşü" gerçekleştirildi

ANKARA (AA) - Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ve Çubuk Belediyesinin organize ettiği etkinlikte, "Soma Maden İşçileri Şehitleri Hatıra Ormanı"na fidan dikilerek, sağlıklı beslenme ve hareketli hayat için "Halk Yürüyüşü" yapıldı.

soma.jpg

Sağlık Bakanlığı tarafından 2014'ün "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Yılı" ilan edilmesi dolayısıyla düzenlenen yürüyüş ve fidan dikme programına, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan, Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Ankara Halk Sağlığı Müdürü Prof. Dr. Mustafa Öztürk, İlçe Halk Sağlığı Müdürü Dr. Funda Demirhan Çil, İlçe Toplum Sağlığı Müdürü Dr. Gülay Şahin, Çubuk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Ayla Emine Çiftçi, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüş öncesi Çubuk Belediyesince Atatürk Mahallesi'nde oluşturulan hatıra ormanına fidanlar dikildi.

Acehan, burada yaptığı konuşmada, bir ay gibi önce planladıklarını ancak yağmur nedeniyle erteledikleri etkinliği şimdi gerçekleştirdiklerini belirterek, Özkan ve ekibine teşekkür etti.

Özkan ise yıl sonuna kadar her pazar sağlıklı beslenme ve hareketli hayat anlamında toplumda farkındalık kazandırmak için yürüyüşlere devam edeceklerini anlattı.

Şişmanlık ve obezitenin, çok büyük hastalıklara neden olduğuna dikkati çeken Özkan, Türkiye’de başta gelen ölüm nedeninden kalp damar hastalıkları, kanserler ve solunum sistemi hastalıklarıyla mücadelede yürüyüşün birinci silah olduğunu anlattı.

Daha sonra Yeşil Çubuk Parkı sonunda bulunan Selimiye Camisi yakınında başlayan yürüyüş, Çubuk Çayı güzergahı takip edilerek Çubuk 2 Barajı savağında tamamlandı.

Yürüyüş sonrası katılımcılar, Ankara oyun havaları eşliğinde oynayıp halay çekti. Çubuk Endüstri ve Teknik Meslek Lisesinin halk oyunları ekibi de Karadeniz oyunlarını sergiledi.

Etkinlik, Özkan ve Öztürk tarafından Acehan’a plaket verilmesiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.