Sokak Hayvanları Kısırlaştırılıyor

Sokak Hayvanları Kısırlaştırılıyor

Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından ilçede Sokak Hayvanlarını Kısırlaştır, Aşıla ve Yaşat Kampanyası başlattı.

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ile Denge Veterinerlik Hizmetleri şirketi arasında imzalanan protokolle şirkete ait mobil kısırlaştırma ve aşılama merkezinden yararlanılarak, kampanya çerçevesinde ilçedeki sokak hayvanlarının kısırlaştırılması ve aşılanmasına başlandı.

Sağlık İşleri Müdürlüğü görevlileri tarafından toplanan sokak hayvanlarına öncelikle parazit tedavisi yapılıyor. Daha sonra gözetim altında tutulan hayvanlar kısırlaştırılarak, kayıt altına alınıyor. Kısırlaştırma operasyonu sonrası kontrolleri yapılan hayvanlara kuduz aşısı uygulanıyor.

Sağlık İşleri Müdürü Veteriner Hekim Bekir Kılınç, yaptığı açıklamada, kampanya kapsamında Temizlik İşleri Müdürlüğü park alanında başlatılan çalışmayla ilçe genelinde 200 sokak hayvanının kısırlaştırılması ile kuduz ve parazit aşılarının yapılmasının planlandığını belirtti. Kısırlaştırılan ve aşılanan köpeklere küpe takıldığını kaydeden Kılınç, "Tüm sağlık kontrolleri yapılan hayvanlar iki gün boyunca bizim bakımımız altında kalacaklar sonra yine ait oldukları doğal ortama bırakılacaklar"dedi.

5199 sayılı Hayvan Koruma Kanunu'na göre sokak köpeklerine yönelik çalışma yapıldığını kaydeden Kılınç, "Merkezde öncelikle hayvanların genel muayenesini yapılıyor. Burada hayvanlara küpe takarak kayıt altına alıyoruz. Kuduz aşılarını ve parazit iğnelerini yapıyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Lokman Özden, sokak hayvanlarının rehabilitasyonu konusuna çok önem veriyor. Sosyal belediyeciliğin gereği olan bu konuda da Çubuk Belediyesi olarak öncülük ettiğimizi düşünüyorum. Sokak hayvanları tüm belediyelerin sosyal boyutta bir sıkıntısı, barınak yapmak ve sokaktan toplayıp barınakta bakmakta bu işi için çözüm olmuyor" diyerek, kısıtlı bütçelerle ayakta duran tüm belediyelerin ve kendilerinin Çevre Bakanlığı'ndan sokak hayvanlarını kısırlaştırmak ve aşılamakta kullanmak için çöp kamyonlarında olduğu gibi özel araçlar oluşturularak hibe edilmesini istediklerini kaydetti.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, "İlçemiz sokaklarında başıboş gezen kedi ve köpekleri ekiplerimiz sokaklardan toplayarak belediyemiz tarafından ilçemize getirilen özel kısırlaştırma aracında belediye veterinerliğimiz nezaretinde kısırlaştırma işlemleri gerçekleştiriliyor. Çalışmalarımız yaklaşık bir ay boyunca devam edecektir. Belediyemiz tarafından düzenlenen 'Kısırlaştır, Aşılat ve Yaşat' kampanyası çerçevesinde sokaklarda başıboş gezen kedi ve köpekler ile isteyen vatandaşlarımızın evlerinde besledikleri kedi ve köpekler uzman ekipler tarafından kısırlaştırılarak birkaç gün ekiplerimiz nezaretinde gözlem altında tutulduktan sonra tekrar sokaklara salınacak veya sahipli olan hayvanlar sahiplerine teslim edilecektir. Amacımız hem kedi ve köpeklerin çoğalmanın önüne geçmek hem de vatandaşlarımız açısından özellikle gece büyük tehlike arz eden başıboş hayvanların önüne geçilmesini sağlamaktır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.